cover
建筑设计,室内设计,居住建筑,别墅空间,独栋别墅,独栋别墅,# minimalism

Landscape Living丨Kragelj Design + Workplace

Kragelj Design + Workplace,Release Time2024-04-18 09:49:00

Project information

Country: Croatia, Buzet

House M - 220m2          

House L - 350m2                  

Carport -100m2

Design: Kragelj Design + Workplace

Design Team: Alenka Kragelj Eržen, Jure Vanič, Vivijana Zorman, Pija Zakrajšek, Sebastjan Piber

Set amidst trees and with views across grassy plains and slopes to the hills beyond, the two villas (250m² and 350m²) are immersed in the landscape. Smooth timber terraces and balconies ensure extraordinary sweeping vistas across the tree-carpeted countryside and establish a distinct bond between the villa and the environment.

 

SITUATED IN THE HILLS OF THE ISTRIAN PENINSULA TWO VILLAS

House L and House M are set close to the tiny village of Čela in the northern reaches of Croatia’s heart-shaped Istrian peninsula. Designed to blend seamlessly with the landscape’s natural curves and colors, they merge as one into the contours of the verdant hills, providing heart-stopping views and a delightful sense of being at one with nature.

 

THE INSPIRATION

The heartland of northern Istria is a landscape of green valleys, plateaus, and olive grove-carpeted hillsides, dotted with small towns but largely untouched by tourism and true to its natural heritage. It is against this backdrop of farmland, olive groves and gently rolling hills that Houses L and M (which indicate the size) were designed and built, with the deepest respect for the surrounding natural world. This backdrop is intrinsic to the design of the two villas which simultaneously take inspiration from, and amplify, the breathtaking natural beauty in which they are immersed.

 

THE LANDSCAPE TAKES CENTER STAGE

The 8,000m² estate has been designed to ensure that the villas fuse effortlessly with one another and with their surroundings, ensuring that the landscape takes center stage at all times. The overriding aim was to protect and maximize the surroundings and from the outset, everything possible was done to maintain a healthy bio-climate. Research into the landscape ensured that as many of the area’s magnificent trees were preserved as possible and many of these trees provide natural shelter and privacy to the two villas. In addition, green roofs were woven into the design as a replacement for the vegetation that was removed.

As a further move to protect the natural setting and to create the appearance of a car-free environment, the garage was positioned at the estate boundary, completely immersed in the woodland and quite independent of the villas. From the garage and carport, pathways interwoven with pebbles and bordered by naturally growing leafy plants and grasses follow the topography of the land and lead to the villas.

 

THE EXTERIOR BLENDING HARMONIOUSLY WITH SURROUNDINGS

From the pathway, the villas appear quite understated, crouching within the hills rather than looming above them. The materials used for the villa exteriors were selected with the primary aim of mimicking the rural landscape. The principal materials are concrete and corten, reflecting the walls of local farm buildings as well as the warm reddish hues of the Istrian soil, thus creating a gentle transition between the buildings and the landscape. The corten walls also serve to ensure privacy between the two villas which are naturally separated by clusters of trees.

 

OUTDOOR LIVING YEAR-ROUND

Set amidst trees and with views across grassy plains and slopes to the hills beyond, the two villas (250m² and 350m²) are immersed in the landscape. Smooth timber terraces and balconies ensure extraordinary sweeping vistas across the tree-carpeted countryside and establish a distinct bond between the villa and the environment.

 

THE POOL CONNECTS THE INTERIORS WITH THE SURROUNDING

Each villa has a pool which has been skillfully designed to further enhance the magnificent setting. In House L, the pool design has been taken one stage further with the creation of an indoor-outdoor pool that connects the interiors of the property with the surrounding nature. A polished timber deck runs the length of the infinity pool, from inside to out, with the far outside end of the pool perfectly poised in the space created by the greenery that unfolds around the estate.

 

THE OUTDOOR DINING AREA BLENDS FUNCTION AND NATURE

In addition to the poolside terraces, each villa has a covered outdoor dining area, set alongside a sleek outdoor kitchen. Plant-filled beds soften edges and act as a constant connection with nature.

 

THE MINIMALIST INTERIORS HIGHLIGHT THE SURROUNDING COUNTRYSIDE

The use of local materials throughout the villas further heightens this sense of blending into the landscape.

Interiors are deliberately minimalist, thus ensuring that the surrounding countryside remains the main focus. Furnished in a soft neutral palette of shades of ivory, oatmeal, and faded grays, the appealing interiors provide a warm and inviting environment. Characterized by graceful clean lines, they have an open layout which builds on the sense of spaciousness. Both have staircases that appear almost suspended in space linking the open-plan living space on the ground floor to the upper floor.

 

THE VIEWS AND NATURAL LIGHT IN FOCUS

The star of the show is the striking views that are ever present through imposing glass façades. These substantial floor-to-ceiling windows immediately frame the landscape whilst also guaranteeing that the interiors are flooded with natural light.

The use of atriums additionally fills the interiors with natural light: a north atrium fills the lower floors with light while in the central atrium, the delicate foliage of trees and plants further contributes to the seamless transition from inside to outside.

Whilst dramatic from the main living space, the views become even more exceptional from the upper floor where, from the bedrooms and bathrooms, they create a sense of floating above the hills.

Product gallery
db13cc067f74c798e0d1.jpg
afb216c63794d478f1b4.jpg
3e114c431a1483aa18d4.jpg
945b67217f3484ab985f.jpg
7baa818335b4f4f9f331.jpg
1558ba4b1c84de2a3f11.jpg
7ea404e92b042578db82.jpg
13eb16aa8b04df694ddf.jpg
0166e2a9ddb409c9a248.jpg
9442016e2fa4093a67fd.jpg
5579052302c4a54a9700.jpg
af09b3bf07f4e539f035.jpg
b2f1d51007f4b0897482.jpg
6b482240fc04aeaa6d30.jpg
e4342fda65c4427a033f.jpg
50f6e65b40143afad054.jpg
d8e4a87ee9f42559b485.jpg
471712ed62749f993f4b.jpg
47a85e6c9714de8ba430.jpg
c6dd91523f04c9cbc422.jpg
e1ec3ddc2db4daa9d2e2.jpg
43a406256fe4740a79f6.jpg
f84652997b74d73bcd7c.jpg
6d79bcb17a640999c9eb.jpg
e5f6eb6ef734ee1abb97.jpg
58adfea79164f28afb21.jpg
84de5390d644448a0c12.jpg
0938abb879242d7aa5fb.jpg
6307a1e5e024089ba97d.jpg
c2c6f7892f344488daf4.jpg
92f5e1097414dbcb9c4e.jpg
2e917d228364caba9ddb.jpg
9174189c67b4ed28aca6.jpg
b4dde911f3f49c4bcf5a.jpg
f2b412e90dc4d9197f78.jpg
8254f495937431f9e812.jpg
29e168993e94ab79483e.jpg
6ab720be77549b691a73.jpg
e471b37e79149a98f41f.jpg
0e6668747e94e44a95dc.jpg
tag
# minimalism
Comment
More similar topics
建筑设计,服务型建筑,驿站,#陵水,#礼堂

踏浪礼堂丨犬摇建筑

建筑设计,商业建筑,商业综合体,#仿古,#商业街区,#魏坡新序

魏坡新序丨场域建筑事务所

建筑设计,居住建筑,公寓,#Talents Apartments

26 housing units in Aubervilliers丨Benjamin Fleury Architecte Urbaniste

More projects published by the author
建筑设计,室内设计,居住建筑,# minimalism

Landscape Living丨Kragelj Design + Workplace

Most popular
室内设计,餐饮空间,餐厅,#餐厅,#艺术空间,#甜品店

MOFUN

建筑设计,居住建筑,独户住宅

House with 5 retaining walls | 武田清明建築設計事務所

室内设计,酒店设计,度假酒店

石梅湾威斯汀度假酒店(The Westin Shimei Bay Resort)丨杨邦胜设计集团

Award(0)
Report(0)

Complete resource information

Help centerSearch for the projects and resource party you need around the world

Contact us

Report

Back to top