cover
建筑设计,办公建筑,企业总部,#site with odd shape

Chrome Company HQ丨JYA-RCHITECTS

JYA-RCHITECTS,Release Time2024-04-19 09:47:00

Project information

Project Name: Chrome Company HQ

Office Name: JYA-RCHITECTS

Office Website: http://jyarchitects.com/

Social Media Accounts: Blog: https://jyarchitects.tistory.com/ // Instagram : @jyarchitects

Contact email: jya.manager@gmail.com

Firm Location: 383-2, Moraenae-ro, Seodaemun-gu, Seoul, Korea

-

Completion Year: 2023.03

Gross Built Area (m2/ ft2): 274.44m2

Project Location: Seoul, South Korea

Program / Use / Building Function: Office

-

Lead Architects: Jo Janghee / Won Youmin

Lead Architects e-mail: jyarchitects@gmail.com

 

Photographer

Photo Credits: Hwang Hyochel

Diagonally from COEX, across from the old KEPCO site where Hyundai Motor Company's new headquarters is being built, there is a quiet residential area that seems like a different world. The client wanted to build an office building for the company he operates on a small piece of land measuring about 120 m2 located at the corner of this residential intersection.

When starting the design, the plan had three main purposes.

One is how to secure as much space as possible on the ground while securing two parking spaces on a small site with an odd shape. The main legal considerations for the site were how to efficiently secure parking for two cars and maintaining the direct north sunrise line. From these two conditions, it is possible to construct the maximum volume in the form of an improper fraction that is narrow on the first floor and large on the top.

The second question is how to secure the right-angled floor plan requested by the client within the diamond-shaped site shape. As the maximum area was secured according to the shape of the land, the shape of each floor became a diamond. However, the client needed a plan composed of right angles that could be used more efficiently, so we created a plan that consists of a single step along the boundary. The area of each floor lost in this process is collected and used to raise one more floor.

Lastly, considering its location at the corner of an intersection, how can a sense of visual openness on the street be secured even after construction? The site is located at the corner of an intersection, so the shape of the building has a significant impact on the openness of the city's nodes. Although it is a private property, it is also an element of the city, and a form that can secure a sense of visual openness for pedestrians was considered. Therefore, the overall area was maintained by making the lower floors thinner and securing the necessary area while moving upwards, thereby securing a sense of openness from the pedestrians' perspective.

The building created in this way has two major facades.

One is a thin facade that becomes wider and taller as it goes from bottom to top. It is an image that provides visual and structural tension, and the goal was to maximize the tension given by the form through the use of unified materials with a rough surface.

The second façade is a wide side made up of several cubes. This side is the side that faces the wider city at each corner, and in addition to the formative interest created by the cube, the expression is more diverse due to the shadows created by the movement of the sun. Thanks to this, it provides interesting images that change from moment to moment to the city and people encountered.

As mentioned earlier, we attempted to use achromatic, unified materials to maximize formal volume and tension. However, in addition to the shadow created by the volume when sunlight hits it, I wanted to create a smaller-scale expression on the surface of the surface, so I used a material that expressed roughly.

I hope that it will be a small but chic building with a presence among the large and spacious land around it and the gorgeous buildings being built on it, while also being considerate of the city.

Product gallery
24856d331174884a5bf5.jpg
6f331bac8a241e08c530.jpg
5f57cb5297f47e0ab8ca.jpg
2f97a58dcf347e0b9a21.jpg
ad64209bd2c45b28ab1f.jpg
46dd20c4b5b4c699a452.jpg
fa3cd455f92483fa4e99.jpg
a8cd6b3ecaf4c94aac57.jpg
3da13e35d0d4261952a5.jpg
94478a25d74495094265.jpg
a9802d8ece74231a5975.jpg
f26391dd51a4619b0cac.jpg
18ec48a463e4eb9a1057.jpg
4885bb00daf4ec7abdc0.jpg
038b2ddcac44441a5eb6.jpg
6897f1661e34323b871d.jpg
11f66a8a6bc41a5b1b27.jpg
50e3eeb9f8e44f9a61ba.jpg
229e32dcfd44d329423c.jpg
1041f54ad734672885df.jpg
d963694e16f4db0bf015.jpg
tag
#site with odd shape
Comment
More similar topics
建筑设计,居住建筑,房子,#Thai architecture

Southwest House丨TANTAI ARCHITECTS

建筑设计,居住建筑,住宅综合体,#collective housing

Campmas丨Taillandier Architectes Associés

建筑设计,居住建筑,独栋别墅,#trees preservation

House in Red丨estudio_entresitio

More projects published by the author
建筑设计,办公建筑,企业总部,#site with odd shape

Chrome Company HQ丨JYA-RCHITECTS

建筑设计,商业建筑,#http://jyarchitects.com/

seongsu wave丨JYA-RCHITECTS

建筑设计,办公建筑,办公大楼,#建筑设计,#办公建筑

Dots HQ office | JYA-RCHITECTS

Most popular
室内设计,餐饮空间,餐厅,#餐厅,#艺术空间,#甜品店

MOFUN

建筑设计,居住建筑,独户住宅

House with 5 retaining walls | 武田清明建築設計事務所

室内设计,酒店设计,度假酒店

石梅湾威斯汀度假酒店(The Westin Shimei Bay Resort)丨杨邦胜设计集团

Award(0)
Report(0)

Complete resource information

Help centerSearch for the projects and resource party you need around the world

Contact us

Report

Back to top