cover
室内设计,餐饮空间,餐厅

TAZU Tsuruhashi丨Stod / Studio Taichi Okamoto Design

Stod / Studio Taichi Okamoto Design,Release Time2024-01-12 09:39:00

Project information

type : Restaurant

location : Osaka, Japan

area : 46.4sqm

client : TAZU

completed year : 2023

constructor : Camille deco

graphic design : paragram

noren : SYUSYA

green : ENEN

photo : Yuma Tanaka( https://yumatanaka.net/?fbclid=PAAaYSmqtESVn4NP6LPmmDcyvd9SeCAj_NgCdExe0nQMqepyO65j36-JKBeIg_aem_AYIWHUb8uFwYc-RGjHGou2qI_0Q1780J4nlzStGn8a3ORqGZS1Zs-DgKrwdQ5V98KlY )

The project is to renovate a tenant space under the elevated structure at the midpoint between Tsuruhashi Station and Tamatsukuri Station in Osaka. The area around the shop has an eclectic mix of businesses, including longstanding markets, retail, and dining establishments on the south side, while the north side consists of various residential areas. Overall, it is a commercial neighborhood with a strong sense of diversity.

This project began in response to a request from people working in the markets and security companies around the shop, who had no place to have a drink from early morning after finishing their work. The aim was to create a place where they could relax and have a drink.

The existing interior and exterior, with their brickwork and a sense of history influenced by foreign cultures, inspired the design. The historical background was reimagined in a modern context and incorporated into the design.

By focusing on what has existed in the area for a long time and updating it, elements from Tsuruhashi's south-side market, warehouses, and the diversity that emerges from there were broken down and integrated into the design. The design expressed diversity through materials, furniture placement, and how facilities and wiring are presented, all while maintaining a non-specific, international space that is not overly skewed towards a Japanese aesthetic but takes into account the relationship with the local environment.

To create an eclectic atmosphere, steel was finished with electric zinc plating, and the surface of cedar was roughened. Hardboard was used for the tables to create a warm and inviting feel.

At the interior entrance, a steel shelf with an electric zinc-plated finish, similar to light iron, displays pots and bottles, creating a sense of diversity and adding depth to the interior.

The bronze-plated handles, kick plates, and entrance floor tiles are intentionally coordinated with the exterior bricks in both color and aesthetics, creating a deliberate connection between the exterior and interior.

The goal is to create a eater that is beloved by the local community and energizes the entire area around the shop.

Product gallery
214b6d3a8174a2090e66.jpg
e25c9bf660042d3ac8a9.jpg
d441721aec74b92924e3.jpg
bbccc8274af402db4b22.jpg
ae5db6632ea45008e173.jpg
42cca32baa143bba2f43.jpg
c99ce91d63542f49a2fd.jpg
38923105550404a849a2.jpg
d94eb558a5b45d1a7c25.jpg
92d649b1d1a4e038166e.jpg
b004ab536864abb8baeb.jpg
3284a8ba3a34f818ee84.jpg
73121005ee64d1a8e44b.jpg
16e3862ec49484f80351.jpg
e99524bee4d48aaa7c29.jpg
d5fe499b41f4a49b86d0.jpg
065c7d375a94ecda97eb.jpg
74998040466498fa53c2.jpg
Comment
More similar topics
室内设计,商业空间,展厅,#Art Basel,#lounge

HORIZON丨Snøhetta

室内设计,餐饮空间,咖啡馆,#Peet's Coffee

Peet's Coffee空间设计丨笑脸蜘蛛

室内设计,别墅空间,独栋别墅,#house for weekend

The House On The Green丨Crafted-Spaces

More projects published by the author
室内设计,餐饮空间,餐厅

TAZU Tsuruhashi丨Stod / Studio Taichi Okamoto Design

Most popular
室内设计,餐饮空间,餐厅,#餐厅,#艺术空间,#甜品店

MOFUN

建筑设计,居住建筑,独户住宅

House with 5 retaining walls | 武田清明建築設計事務所

室内设计,酒店设计,度假酒店

石梅湾威斯汀度假酒店(The Westin Shimei Bay Resort)丨杨邦胜设计集团

Award(0)
Report(0)

Complete resource information

Help centerSearch for the projects and resource party you need around the world

Contact us

Report

Back to top