cover
建筑设计,居住建筑,独户住宅,#居住建筑,#住宅设计,#建筑设计

The Wendy House | Earthscape Studio

Earthscape Studio,Release Time2023-04-23 10:22:21

Project information

Project Name: The Wendy House

Office Name: Earthscape Studio

Office Website: http://www.earthscapestudio.com

Social Media Accounts: _earthscape_studio_ (Instagram)

Contact email: earthscapestudios@gmail.com

Firm Location:  Sivakasi,Tamilnadu

Completion Year: 2023

Gross Built Area (m2/ ft2): 1100 sq.ft

Project Location: Kozhinjampara, Palakad, Kerala

Building Function: Farm House

Lead Architects: Petchimuthu Kennedy

Team: Rigesh niganth, Shivani Saran S K, Maria Suvicksha Victor, Siddharth Baji, Jeffril J Kumar, Naveen Saminathan, Aparajita Vibu,  Krishnaraj, Mohamed Aashik

Lead Architects e-mail: petchimuthu18498@gmail.com

Photographer

Photo Credits: Syam Sreesylam

Photographer’s Website: www.syamphotographer.com

Photographer’s e-mail: syamsphotography@gmail.com

Video link: https://www.instagram.com/p/Cn_KQSbg49z/

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Earthscape Studio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Earthscape Studio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The site is the beautiful private land of 8 acres which is a dense forest with a lots coconut trees, mango trees, Nutmeg, Teak etc. Finding a perfect place for the farm house became difficult since we don’t want to cut down any trees on site. By making a grid in site, the form of the building has been achieved in accordance with the tree position.

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

We wanted no steel or concrete structure and we do not want to disturb the existing natural environment  so we proposed  a timbrel vault structure. This timbrel Vault technique has been followed as per my mentor Ar.Senthil Kumar Doss’s catenary based vault structures. Twin Vault structure has been done with the dimension of 36’ and 32’ width with the height of 13’ and 11’ each. The vault form has been formed based on the position of the trees and natural surrounding which camouflages with the site. A beautiful courtyard with a small water body has been formed in between the twin vault where the spaces are transparent and open to the courtyard. This courtyard creates natural lighting inside the spaces. Different levels have been created in the building in accordance with the site contour.

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

Sithu kal – Small bricks of 3 layers have been done for the vault. These bricks are used for the madras terrace roof technique in South India which is now not being used. The community people who makes these bricks became unemployed. By using this material we make a community to work together bringing back the sustainability. Waste Broken tiles from factories have been reused for the 4th layer to avoid expensive waterproofing chemicals. Reused rods have been used for the frame works and supports of the vault during construction which has been further used for building the built in furniture like sofa, Breakfast counter, bed and also for the frame work of mudga (reused mudga tiles) roofing above. This mudga tiles has been sourced around 15 kms radius making it a locally available sustainable material. Wood for furniture and door has been used from the waste wood which was also locally sourced. To enclose the twin vault, poured earth wall has been built where the mud has been collected from site. Throughout the process, my mentor Ar.Vinu Daniel guided, encouraging the new techniques and methods. The total construction period is 8 months where we stayed at site for the full construction period. Experimenting different materials as their original forms makes the construction process interesting and the building becomes nature friendly and sustainable. The main ideology and concept of this farm house is to bring out a nature friendly building and using all locally available materials making it sustainable.

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

© Syam Sreesylam

Roof Plan ©Earthscape Studio

Plan ©Earthscape Studio

Section aa ©Earthscape Studio

Section bb ©Earthscape Studio

Elevation ©Earthscape Studio

Views ©Earthscape Studio

Views ©Earthscape Studio

tag
#居住建筑#住宅设计#建筑设计
Comment
More similar topics
建筑设计,办公建筑,企业总部,#site with odd shape

Chrome Company HQ丨JYA-RCHITECTS

建筑设计,医疗建筑,医院,#摩洛哥风格

丹吉尔大学医院 | Hajji & Elouali + Architecturestudio

建筑设计,室内设计,居住建筑,# minimalism

Landscape Living丨Kragelj Design + Workplace

More projects published by the author
建筑设计,居住建筑,农业建筑,#sustainable

The Infinite Rise丨Earthscape Studio

建筑设计,居住建筑,独户住宅,#建筑设计,#住宅设计,#居住建筑

The Wendy House | Earthscape Studio

Most popular
室内设计,餐饮空间,餐厅,#餐厅,#艺术空间,#甜品店

MOFUN

建筑设计,居住建筑,独户住宅

House with 5 retaining walls | 武田清明建築設計事務所

室内设计,酒店设计,度假酒店

石梅湾威斯汀度假酒店(The Westin Shimei Bay Resort)丨杨邦胜设计集团

Award(0)
Report(0)

Complete resource information

Help centerSearch for the projects and resource party you need around the world

Contact us

Report

Back to top