cover
景观设计,游乐场,#设计宇宙大奖空间类评审团大奖2023-2024,#空间类/设计宇宙大奖2023-2024,#评审团大奖/设计宇宙大奖2023-2024,#设计宇宙大奖2023-2024

BLOX Copenhagen丨Carve Landscape Architecture

Carve Landscape Architecture,Release Time2023-01-16 15:52:16

Project information
Copenhagen

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于 Carve Landscape Architecture,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Carve Landscape Architecture . designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

In May 2018, BLOX, a mixed-use building in Copenhagen designed by OMA, was festively inaugurated by the Danish Queen. BLOX is home to the Danish Architecture Center (DAC) and includes exhibition spaces, offices, a café, a bookshop, a fitness center, twenty-two apartments and an underground car park.

Part of the complex is a publicly accessible, playable staircase, that carve designed in collaboration with OMA. Apart from the playable tribune, Carve also designed a bespoke play structure and a sports field, which were specifically designed for this location. This play scape contributes to the liveliness of the harbour front of Copenhagen, and works as a catalyst for this very urban public space.

The tribune is an integral part of the BLOX-building and evokes movement and play; slides, trampolines and netting where children can jump, climb and scramble are integrated into the large staircase. In several spots, the nets are spanned over a void, creating an exciting dialogue between 'up' and 'underneath'. Due to the height differences of the staircase, seats arise where parents can sit in between the playing children.

The vertical play element, wedged in between the tribune and the sports field, is a 3D maze consisting of honycomb shaped elements. It fits perfectly in the series of vertical play objects that carve has been renowned for. Also this element allows for many children to play at the same time; the number of routes are endless. The upper part of the elements can be used for scaling and sliding. The honeycomb elements take on the ochre colour of the surrounding buildings, whose yellow plastered facades are so typical for Danish housing.

Product gallery
1.png
tag
#设计宇宙大奖空间类评审团大奖2023-2024#空间类/设计宇宙大奖2023-2024#评审团大奖/设计宇宙大奖2023-2024#设计宇宙大奖2023-2024
Comment
More similar topics
景观设计,庭院,#后工业地景,#共栖,#社区公园

“复园”丨或然景观

景观设计,住宅别墅,#Rooftop,#Chaopraya River

Modiz Sukhumvit 50: A Hidden Sanctuary Amidst Urban Life丨Redland-scape.Ltd.

景观设计,住宅别墅,#现代主义,#简洁

宁波万科沐拾丨JTL Studio Pte. Ltd.

More projects published by the author
景观设计,游乐场,#设计宇宙大奖2023-2024,#空间类/设计宇宙大奖2023-2024,#设计宇宙大奖空间类评审团大奖2023-2024

BLOX Copenhagen丨Carve Landscape Architecture

景观设计,游乐场,#playground,#play space,#airport terminal

Discovery Slides丨Carve Landscape Architecture

景观设计,游乐场,室内景观,#商业建筑,#游乐场,#娱乐休闲

L'Aljub playground丨Carve Landscape Architecture

Most popular
室内设计,餐饮空间,餐厅,#餐厅,#艺术空间,#甜品店

MOFUN

建筑设计,居住建筑,独户住宅

House with 5 retaining walls | 武田清明建築設計事務所

室内设计,酒店设计,度假酒店

石梅湾威斯汀度假酒店(The Westin Shimei Bay Resort)丨杨邦胜设计集团

Award(0)
Report(0)

Complete resource information

Help centerSearch for the projects and resource party you need around the world

Contact us

Report

Back to top