cover
室内设计,商业空间,零售店,#设计宇宙大奖空间类提名奖2023-2024,#空间类/设计宇宙大奖2023-2024,#提名奖/设计宇宙大奖2023-2024,#设计宇宙大奖2023-2024,#零售空间,#商业空间设计,#室内设计

Suikazura Store | FATHOM

FATHOM,Release Time2022-12-09 10:23:55

Project information

Architects:FATHOM

Architects e-mail: info@fathom-design.jp

Completion Year: April 2022

Built Area: 52.2㎡

PHOTO: Tatsuya Tabii

STONE: Kenzaburo Oshio(GREEN UNION)

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于FATHOM,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner FATHOM. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

CONCEPT

While the purpose of a gallery can change from time to time, the space needs to be strong enough to prevent noise from interfering with the artworks and objects, and to provide a balanced view of the works on display. In this project, however, the future direction of the works to be exhibited will be determined by the location of Kurashiki's Bikan Historical Quarter and the site that will be created in the future.

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

In other words, we thought that the space itself must be the first work in this gallery. However, if the work or its individuality were to stand out, the impression and stereotypes of what would be placed in the gallery would become stronger. The gallery needs to look as if it has always been there, and it also needs to have an individuality that can only be born here.

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

I was strolling through the Bikan Historical Quarter with these thoughts in mind when I started designing this project. What could be the cornerstone of this town that is also unique? I thought that something more natural and fundamental would be better than an architectural design such as a lattice window... As I was thinking this, I was drawn to a certain landscape. It is a stone. For some reason, stones were unintentionally placed at the boundaries between buildings and roads in the Bikan Historical Quarter, and I felt that these stones radiated a color of individuality among the uniform Japanese style buildings. The building across the road from the main building is a cliff, but there is a shrine at the top of the cliff, and if you look closely, you can see a staircase of stone masonry that leads up to the shrine.

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

If you look closely, you can see that there is a staircase of stone masonry that leads up to the shrine, where people sometimes sit on the stones as if they were benches. I also heard an interesting story from a neighbor that Kurashiki used to be a reclaimed land, and that these cliffs used to be the quayside of the coast. The curbs and cliffs are not man-made, but rather the result of natural weathering and deterioration over time. At this stage, when the artists and works to be exhibited are still undecided, I thought that nothing could compare to the natural beauty of the site. We thought that the gallery's first work would be to make the passersby in Kurashiki's Bikan Historical Quarter clearly aware of the charm of the stones that exist in various forms in this area.

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

DETAIL:

Large stones are placed diagonally in a long and narrow space.

The first stone is randomly placed inside the facade glass as if it had tumbled down from the cliff in the front, while the diagonal stones in the back are integrated with the H-steel columns to function like giant bundle stones.

In order to make the most of the view of the cliff on the front side, the facade was opened to make it as transparent as possible. The framed view of the cliff from the interior of the building gives the illusion of a huge painting of the history of the area.

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

The interior space has two multifunctional steps made of mortar for displaying artworks and for sitting on.

The steps, which are partially movable, can be used flexibly, and the sense of scale within the gallery becomes more heterogeneous, as if they were stone sculptures created by artificial molding. The contrast between the stone sculptures and the immovable stone sculptures, which were created by the force of nature, makes people question the preciousness of stone, which was created over many years.

©Tatsuya Tabii

©Tatsuya Tabii

Each piece of furniture and fixture, like the stone, has been meticulously designed to become a work of art in the gallery. We hope that the works of art that will be placed here in the future will interact with each other and become the starting point for new cultural exchanges in the Bikan Historical Quarter.

plan ©FATHOM

Product gallery
1.png
tag
#设计宇宙大奖空间类提名奖2023-2024#空间类/设计宇宙大奖2023-2024#提名奖/设计宇宙大奖2023-2024#设计宇宙大奖2023-2024#零售空间#商业空间设计#室内设计
Comment
More similar topics
室内设计,商业空间,零售店,#nice rice

nice rice阿那亚概念店丨say architects

室内设计,餐饮空间,酒吧,#盒体窗景

邂逅I冰与火 精酿的微醺之夜丨上海时隅空间设计

室内设计,商业空间,会所,#时空交织,#超验

ARK方舟会所:逆转年华 生生不息丨VGC设计 陈卓

More projects published by the author
室内设计,商业空间,零售店,#vintage clothing store

MANOA used clothing丨FATHOM

室内设计,餐饮空间,咖啡馆,#标识设计

tutiru丨FATHOM

室内设计,商业空间,零售店,#室内设计,#商业空间设计,#零售空间

Suikazura Store | FATHOM

Most popular
室内设计,餐饮空间,餐厅,#餐厅,#艺术空间,#甜品店

MOFUN

建筑设计,居住建筑,独户住宅

House with 5 retaining walls | 武田清明建築設計事務所

室内设计,酒店设计,度假酒店

石梅湾威斯汀度假酒店(The Westin Shimei Bay Resort)丨杨邦胜设计集团

Award(0)
Report(0)

Complete resource information

Help centerSearch for the projects and resource party you need around the world

Contact us

Report

Back to top