MoAE – Huamao Museum of Art Education | ALVARO SIZA WITH CARLOS CASTANHEIRA

Favorite
4,652
Release Time: November 26, 2020
PROJECT CREDITS

Location: Dongquian Lake, Ningbo, China

Project: May 2014 – February 2016

Construction: October 2017 – October 2020

Total Building Area: 5.300 m2

Architects: Álvaro Siza with Carlos Castanheira

Portugal’s Office: CC&CB, Architects, Lda.

Project Architect:

1st phase (schematic design) – Luis Reis, Elisabete Queirós, Pedro Carvalho

2nd phase (design development/construction) – Pedro Carvalho

Project Team:

Jorge Santos, Joana Soeiro, Sara Pinto, Susana Oliveira, Francesca Tiri,Rita Ferreira, Diana Vasconcelos, Inês Bastos. Luísa Felizardo

3d models and renderings: Germano Vieira, Sara Noronha

Portuguese consultants:

Light design: Alexandre Martins – GPIC

Acoustical engineering: Filipe Andrade Santos

Local Partners:

Consultants: Zhejiang Huazhi Architecture Design Ltd

Local management & supervision: Chunyi Liu, Architect

Office in Ningbo: Design institute of Landscape & Architecture – China Academy of Art

Engineering: Hangzhou MJP Mechanical & Electrical Design Consultant Ltd

Construction Company:Zhejiang Wanhua Construction Ltd

Model: Escala Reduzida

Photography:  ©HouPictures

ChinaNingbo

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Álvaro Siza + CARLOS CASTANHEIRA ARCHITECTS,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Álvaro Siza + CARLOS CASTANHEIRA ARCHITECTS. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© HouPictures

A Museum must be big. Inside. A Museum must be bright. Inside.

The Art Education Museum is a small Museum that is immense inside. Leaning against on the hillside, its undulating form hovers above the ground. It is intriguing in its elegance and in its mystery.

© HouPictures

© HouPictures

© HouPictures

Nothing is obvious in this little building. The public entrance is reached after passing around the form of the building and experiencing an imposed, absorbing compression, to then be released into a vast space, the full height of the building, where a snaking ramp links all the floor levels.

© HouPictures

© HouPictures

This exercise of compression and release is constant during the visit. This diversity in routes and the interconnection of spaces makes this small building vast inside. Its volume is equally challenging.

© HouPictures

© HouPictures

From the exterior it is suspended above the ground as it undulates in its metal cladding. It reflects the ever-changing daylight that makes the form move and transform. Incessantly.

© HouPictures

© HouPictures

© HouPictures

Inside, the introspective calm of the exhibition spaces contrasts with the movement of the visitors circulating in the enormous void.

© HouPictures

© HouPictures

© HouPictures

© HouPictures

Dynamism is taught through Art. Size doesn’t matter, but a Museum must have a Big Soul.

© HouPictures

© HouPictures

© HouPictures

© HouPictures

Site Plan

Basement Floor Plan

Ground Floor Plan

Section

East Elevation

West Elevation

North Elevation

标签
# Architecture Design # Cultural Architecture # Museum # 教育 # 艺术

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data