Klin Mai Hom | Sher Maker

Favorite
3,655
Release Time: May 15, 2020
PROJECT CREDITS

Company name: Sher Maker

Building Type: Landscape & Pavilion installation

Completion Year: 2019

Area: 270 sq.m.

Other participants/Contractor: Sher Maker’s builder team

Photo credits: Chaiyaporn sodabunlu

Materialization: 1. Polycarbonate – Lumina 8 mm. Twin wall sheet – White Transclucent

ThailandChiang Mai

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Sher Maker,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Sher Maker. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The 270 square meter enclosed garden area is builted by using temporary structures to be inserted into the existing site context where the original trees are scattered. By relying on the land as part of a new garden and being part of the structural work by itself.  The ramdom position of column run follow the ceiling for support together with tree trunk playing with vertical line of garden.

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu


The ceiling is designed to use a translucent polycarbonate sheet to  be airy flow that allows light and air to pass through. So the tree can grow normally. But at the same time, the ceiling sheet bring the reflected light to the translucent material to create an atmosphere in the area at various times.  Horizontal line shading mapping on garden texture and hardscape for make a repetitions pattern of light and shadow make a variety and different experience for people who visit this garden.

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu


We design to put dark room pavilion in the front for hiding the garden behind and make a circulation sequent for this area.  This dark area was decrease light as much as possible inside.

Both the image and the light contrast clearly from the entrance, which was designed to be a dark room with limited visibility. To create a walking experience when walking into the garden and creating an order to access the main area in the entrance hall, there will be a temporary exhibition from the artist show in this space.

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

© Chaiyaporn sodabunlu

Concept Diagram

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data