Ikehan丨koyori

Favorite
4,795
Release Time: March 12, 2021
PROJECT CREDITS

Type: Renovation

Use: Tea room

Location: Kyoto City

Completion: May 2020

Cooperation: Atelier Salt (Yoji Fujiwara)

Photo: Junichi Usui

JapanKyoto

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于koyori,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner koyori. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

This project involved the conversion of an approximately 25-year-old house facing the Kamo River near the Gojo Bridge in Kyoto into a teahouse.

©Junichi Usui

In order to bring the client's ideas to life, we minimized the intake of natural light by adjusting the opening to create an introverted space on the first floor to absorb oneself in the world of tea. For the second floor, we employed a completely opposite spatial use and opened up the space to the Kamo River flowing to the east and the Higashiyama area to make an attractive contrast by using the compactness of the building to its advantage.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

All rooms share Japanese paper and plastering finish based on simple natural materials in common to prevent disruption of the consistent ambience while maintaining the independence of each room. We achieved a uniform look by gently connecting the details of the spatial design and the air, light and touch transmitted vertically by the stairs.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

We are delighted if the experience of people visiting this place becomes something enduringly memorable as one and only “tea time”.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

标签
# Refurbishment # 茶室 # 餐饮空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data