FUYU Salon | FATHOM

Favorite
9,052
Release Time: December 6, 2021
PROJECT CREDITS

Project Name: FUYU

Office Name: FATHOM

Office Website: https://fathom-design.jp/

Social Media Accounts: https://www.instagram.com/fathom_design/

Contact email: info@fathom-design.jp

Firm Location: 2F Nisida.bld 4-2-14 Nakadori, Kure-shi, Hiroshima-ken 737-0046 Japan

Completion Year:March 2021

Gross Built Area (m2/ ft2):101.6m2

Project location: 4-2-35, Inokuchi, Nishi-ku, Hiroshima-shi, Hiroshima 733-0842 Japan

Art selection: Taichi Enomoto (E.)

Photographer

Photo Credits: Tatsuya Tabii

Photographer’s Website: https://tatsuyatabii.format.com/

Photographer’s e-mail:  tatsuyatabii@gmail.com

JapanHiroshima

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于FATHOM,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner FATHOM. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Tatsuya Tabii

This is a project to renovate a former retro hair salon on the second floor of a building on a narrow alley that seems to have been left behind by urban development, a short walk across the street on Hondori Avenue in Naka Ward, Hiroshima City. The name of the store was coined from the first and last name of the owner, instead of the seasonal winter word FUYU. When I visited the site for the first time and heard the name and meaning of the store from the owner, I was surprised by his view of the world and thought that FUYU could be a way to break away from the mundane and conventional. I felt there was a possibility that I could create a space with a different approach.

© Tatsuya Tabii

I wondered if it would be possible to make a small space of less than 10 tsubo feel as spacious as possible to visitors, and by gradually making the functions necessary for a hair salon float away from the walls of the building, I was able to make it seem like a piece of furniture with a function as an art piece concept, rather than an architectural element with a function attached to the space. In the center of the space, there is a silkscreen art piece called Hair, which is based on Kohei Nawa's hair.

© Tatsuya Tabii

© Tatsuya Tabii

© Tatsuya Tabii

© Tatsuya Tabii

By considering the art and the furniture in parallel and arranging them in the space.By taking the art and the furniture in parallel and arranging them in the space, I was able to create a space where the furniture looks like an art piece that has broken away from its function by separating itself from the structure. Art that seems to accompany the function of the hair salon space, created by directly sowing hair.

© Tatsuya Tabii

© Tatsuya Tabii

By arranging these two elements in the space, which have broken away from each other's stereotypes in opposite vectors. By arranging these two elements in the space, we hope to sublimate the space into a hair salon like a gallery, and let people feel the infinite sensory expanse of the tiny space, which is sharpened like the world of Zen.

© Tatsuya Tabii

© Tatsuya Tabii

© Tatsuya Tabii

Plan

标签
# Interior Design # 商业空间设计 # 美发沙龙

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data