Chernyi Coffee Bar | Ponomarenko bureau

Favorite
4,890
Release Time: November 6, 2020
PROJECT CREDITS

Author: Ponomarenko Bureau

Type: Coffee bar restaurant

Completion date: 2020

Project address: Kharkiv, UA

Floor area: 100 square meters

Photographer: Ivan Avdeenko photography

UkraineKharkiv

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Ponomarenko bureau,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Ponomarenko bureau. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Ivan Avdeenko photography

This bar is located in the centre of Kharkiv on the first floor of a residential building. Initially, the owners of the premises dismantled all partitions, widened the window openings from floor to ceiling, completed the stained-glass window and organized the entrance to the street.

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

The main feature of the room was the two columns in the centre, which challenged the design. After all, they actually divide a large space into small zones. During the design process, each of the zones received its own function.

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

Dark space and luminous cells that attract people like moths to light are the main metaphor of the project.

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

We looked at "Chernyi" in spatial terms, using light and shadow as the source of black. By adding perfectly smooth, gliding, reflective surfaces to counter aggressive surfaces to create a space with a rich and deep texture change.

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

In this project, together with The TSEKH, we have developed a new wall covering - black quartz sand. Having tried a huge number of variations of applying different fractions of sand and painting, we found the ideal technology, which we used in the project.

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

To counterbalance the aggressive texture of the sand, we added brushed stainless steel, as it is almost always used in professional equipment, we decided to reflect the professionalism in making coffee and cocktails in our interior. This is how stainless steel appeared in furniture, walls and false ceilings. Thanks to this, an interesting, unique play of reflections has turned out. The lowering of the stainless steel ceiling creates the effect of levitation, hiding ventilation pipes and other communications. The result is a minimalistic ceiling with a minimum of sensors and lamps.

© Ivan Avdeenko photography

© Ivan Avdeenko photography

Plan

标签
# Interior Design # 咖啡馆 # 餐饮空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data