YTL HEADQUARTERS | Ministry of Design

“UNIFYING PRESENCE”

Favorite
4,889
Release Time: December 22, 2020
PROJECT CREDITS

Ministry of Design: Colin Seah, Joyce Low, Ruth Chong, Kevin Leong , Damien Saive, Namrata Mehta, Fai Suvisith, Justin Lu, Zhang Hang, Maggie Lek, Kaye Mojica, Richard Herman, Rais Rahman, Tasminah Ali, Azilawanti Wati, Faiz Jasni

Address: 205 Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia

Built in GFA:

Ground Floor Lobby: 313sqm

L8 Cafe and Function Room: 910 sqm

L9 Meeting Facility: 835 sqm

L10 Meeting Facility: 987 sqm

Total GFA: 3045 sqm; Land Area - 2600 sqm

Facilities:

1. Ground Floor Lobby: Reception, Lift Lobbies

2. L8 Cafe and Function Room: Cafe, Multi-Function room (approx. 122 pax), VIP room

3. L9 Meeting Facility: Hot desks, Banquette seating, Booth seating, Open discussion area, Meeting rooms x 13, Pantry

4. L10 Meeting Facility: Open discussion areas x 2, Meeting rooms x 23, Pantry x 2

Building Height: 179 meters tall (42 storeys)

Owner: YTL Corporation Berhad

ID Contractor: Quantum One Sdn Bhd

Press Contact: Joy Chan Seah, Director pr@modonline.com; +65-98592650 ; www.modonline.com

Photography: David Yeow Photography

Architectural design:

Concept: Kohn Pedersen Fox Associates

Design: Syarikat Pembenaan Yeoh Tiong Lay Sdn Bhd

Architect of Record: Veritas Design Group

Lighting Consultant: Brandston Partnership Inc

Art at Ground Floor: Hanging Art Sculpture titled “Leaves”: Studio Sawada Design Co Ltd

Key Dates:

Interior Construction duration: 24 months

Date of Completion: November 2020

MalaysiaKuala Lumpur

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Ministry of Design,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Ministry of Design. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

Lift Lobby © David Yeow Photography

Design brief: To unify

YTL Corporation Berhad, a large Malaysian infrastructure conglomerate founded in 1955, grew from a small construction firm into a global infrastructure company spanning oil & gas, cement, construction, property development and hotels. Previously occupying various offices in different locations, this YTL Headquarters located in Central Kuala Lumper (along Jalan Bukit Bintang) brings together for the first time, the entire suite of YTL departments (numbering more than a dozen, comprising 1000 staff members), each of which have developed their own culture and operations.

Facade © David Yeow Photography

The brief for MOD was to design the public areas shared by these departments, i.e. Ground Floor lobby and levels 8-10, and present a unified brand identity under one roof. As such, MOD sought to create a series of choreographed spatial experiences which aim to balance YTL’s legacy of corporate professionalism with a future-forward attitude that embraces change.

Spiral Stair © David Yeow Photography

Communal Table © David Yeow Photography

Design concept: To respect legacy and infuse future-forwardness

There are 2 main public area zones, the Ground Floor lobby, and 3 upper floors (levels 8-10) which comprises a host of collective meeting zones, and a cafe.

Cafe Counter © David Yeow Photography

Cafe © David Yeow Photography

At the Ground Floor, visitors are greeted by a vertically cavernous lobby which spans more than 25-meters in height (7 floors). The design challenge for MOD, was how to enhance the majestic quality of the space, yet not dwarf the human scale and provide a welcoming entrance. As such, the lobby is a study in proportion, light control and a disciplined use of materials. The soaring space has been designed to capture the rays of light in the daytime, and glow like a lantern in the evening.

Lobby © David Yeow Photography

Seating Area © David Yeow Photography

Lift Lobby © David Yeow Photography

Hangingart © David Yeow Photography

MOD designed the marble-clad columns such that its rhythm is denser and more grounded at the bottom, yet getting lighter towards the top, giving the impression of ascending lightness. MOD inserted horizontal striations and ridges using bronze accents, in the continuing pattern of white Bugatsa Marble, to provide visual relief rather than a continuous ascension to the top. A glittering art installation hovers like a cloud over a series of pavilion niches, which provide a sense of human scale in this vast space. MOD designed the seating areas as architectural pavilion niches rather than mere decorative benches. These seating areas provide iconic Barcelona Couches for visitors to sit on and admire the lobby’s majestic cavernous quality, and the pavilion niches are also designed in the same restrained material palette, featuring bronze bead blast metal trims for consistency.

Hot Desk Area © David Yeow Photography

Banquette Seating © David Yeow Photography

Pantry © David Yeow Photography

Meeting room © David Yeow Photography

Groundfloor Plan

Plan L8

Plan L9

Plan L10

标签
# Interior Design # Headquarters # 办公空间 # Headquarters

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data