WTS Office | João Tiago Aguiar Arquitectos

Favorite
7,104
Release Time: September 10, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: Escritórios WTS / WTS Office

Company name: João Tiago Aguiar, arquitectos

Website: www.joaotiagoaguiar.com

Contact e-mail: info@joaotiagoaguiar.com

Project location: Lisbon, Portugal

Completion Year: 2019

Construction Area: 108m2

Participants:

Responsible Architects: João Tiago Aguiar

Project team: Rúben Mateus, Susana Luís, João Nery Morais, André Silva, Maria Sousa Otto, Samanta Cardoso de Menezes, Diogo Romão, Arianna Camozzi.

Client: Private

Builder: BAUKELL

Photography:

Photograph credits: FG+SG – Architecture Photograph

Photographer´s website: www.ultimasreportagens.com

PortugalLisboa

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于João Tiago Aguiar Arquitectos,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner João Tiago Aguiar Arquitectos. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

To address business growth and a higher number of employees, the WTS Viagens moves to other facilities in Lisbon, which required a complete interior work to meet the company's needs and provide well-being to employees and clients.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

The store was a rough construction needing a project design from scratch that would be balanced, functional and inspiring. Besides a central open-space volume for employees, where there is also a waiting area and a table for meetings, that zone has one bathroom, a pantry and three individual offices are part of this zone. Following the concept, the volume, placed in the centre, is in high-gloss lacquered MDF and have six to eight workstations and plenty of room for storage and printing.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

For the entrance area, next to the window, there is a waiting area and an adjoining space for informal meetings with clients who want to get to know and choose destinations in a relaxed and professional way.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

Was designed Lacquered MDF carpentry, next to the large spans, to hide all those unesthetic elements such as the HVAC and technical installations.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

The protrusions and recesses on the dividing wall with the neighbouring fraction were entirely covered with laminated plaster and installed a light slot along the wall, forming an illuminated niche. Lighting also deserved special attention in all space design, with lightboxes in the ceilings complementing the natural lighting.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

More cost-effective materials revealed to be the best option because they are easier to maintain. One example is the flooring in cork, which also gives a Portuguese touch.

Plan

Section AA' BB'

标签
# Interior Design # Offices # 办公空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data