With Four Children | Ryuji Yamashita Architects

Favorite
6,954
Release Time: May 30, 2022
PROJECT CREDITS

Project Name: With Four Children

Architecture Firm: Ryuji Yamashita Architects

Website: https://www.ryuji-yamashita.com

Contact e-mail: yamashita.r1988@gmail.com

Firm Location: Japan

Completion Year: 2021

Gross Built Area:125.65㎡

Project location: Hokkaido,Japan

Lead Architects: Ryuji Yamashita

Construction: Kobayashi Shoten Co.,Ltd

Renderings credits: Ikuya Sasaki

JapanHokkaido

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于山下竜二建築設計事務所,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Ryuji Yamashita Architects. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

A house for a couple and their four children.

The client wanted to give each child a private room.

The four children are close in age and play together all the time.

We were concerned that having a private room would divide the family,

so we decided to create a space where the children can feel connected even when they are in their own rooms.

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

The four children's rooms were placed facing each other, with steps and windows between them.

When the children open the windows, the floor becomes a large desk, and they study face-to-face.

The four children's rooms become an integrated space, and the desk is made of glass to connect to the first floor.

It became a space where families can be connected with various senses of distance.

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

When I was a child, I was given a study desk.

But I never used it.

It was painful for me to study facing the wall.

A study desk limits where you can put things, and you can't spread out a sheet of paper. I was restricted in what I could write.

The study desk became a stumbling block and eliminated many possibilities.

In this house, the floor becomes the desk. The space is a big table.

You can sit at the desk or run around. You can even draw big pictures.

This expands the possibilities for the child.

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

©Ikuya Sasaki

1fplan ©Ryuji Yamashita Architects

2fplan ©Ryuji Yamashita Architects

section1 ©Ryuji Yamashita Architects

section2 ©Ryuji Yamashita Architects

标签
# Architecture Design # Interior Design # 住宅设计 # 居住建筑

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data