Warehouse Morinha | stu.dere

Favorite
4,951
Release Time: November 13, 2020
PROJECT CREDITS

Project name: Warehouse Morinha
Office: stu.dere – Oficina de Arquitectura e Design
Architects: Ulisses Costa
Website: studere.pt
Mail: oficina@studere.pt
Facebook: https://www.facebook.com/stu.dere.oficina
Instagram: https://www.instagram.com/stu.dere
Location: Vila Meã – Amarante
Conclusion year: 2020
Build Area (m2): 334 m2
Client: Belo & Tavares, SA
Engineering: Civiuban – Engenharia e Fiscalização

Photographer: Ivo Tavares Studio
Website from the photographer: www.ivotavares.net
Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio
Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

PortugalPorto

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于stu.dere,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner stu.dere. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Ivo Tavares Studio

As if it was a game… so a new project started! It was a sad and an empty place turned into a large light space and dynamically fitted, as a space for children should be.

© Ivo Tavares Studio

In the first contact with the building, it was found a place too wanton in terms of space distribution. Despite the client’s request for an open space concept, the intention was to create a sense of exploration as one walked through space, as though it were a labyrinth, like a game for a kid. Hence the implementation of the wire mesh, which creates a physical but not visual barrier, thus fulfilling the client’s premises.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

In addition to the area devoted to displaying and storing the items, the ground floor includes an office and a small storage room. When accessing the upper floor, there is a studio for product photography. This  division was subdivided into two spaces with a glazing system, which were designed to expand space.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

The materials used have been selected in such a way that their use is unique, without the need for adjacent layers and finishing with other products . Honeycomb polycarbonate has been chosen for the interior walls, suggesting an industrial appearance in harmony with the microcement-coated floor. To counterbalance this, the ceilings and the office were lined with birch plywood, creating a more intimate feel. This note has a regular metric that allows both the rhythm to be created and the organization of space, such as furniture layout, to be guided.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

A small area dedicated to children was created next to the stairs to the upper floor. This playful space was covered with polycarbonate and with a double height, at which the lights of a design object fell. The lights reflected in the polycarbonate allude to a world of magic, imagination and creativity. The industrial style pendant lamp was designed specifically for the place.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

Ground floor plan ©stu.dere

First floor plan ©stu.dere

Cross Section ©stu.dere

Bashroom ©stu.dere

Structure ©stu.dere

Work Table ©stu.dere

标签
# Interior Design # 展览 # 办公空间 # 建筑改造

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data