THIRD PLACE Pop Up | DA bureau

Favorite
5,778
Release Time: September 6, 2021
PROJECT CREDITS

DA bureau: Anna Lvovskaia, Boris Lvovskiy, Fedor Goreglyad, Maria Romanova

Project team: Anna Lvovskaia, Boris Lvovskiy, Fedor Goreglyad, Maria Romanova, Julia Gritsuk

Location: Russia, Saint-Petersburg, Liteyny pr., 62

Year of implementation: 2020

Area: 360 m2

Timescales: 3 weeks

Photography: Sergey Melnikov

Russia

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于DA bureau,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner DA bureau. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The THIRD PLACE space is housed in a historic mansion in the centre of St. Petersburg,  where the Lopukhins and Naryshkin lived before the revolution; during the soviet era a  railway museum was located here; the building has been abandoned for the past 15 years. Now it is undergoing a major reconstruction under a project developed by us. The  authenticity of the building will be preserved and supplemented with contrasting modern  elements.

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

We thought it would be great to create a temporary pop-up space in the courtyard of the  building, thus contributing to people's acquaintance with the new city cluster. The architecture of the historical facades that are being restored is very beautiful in its own  right, and their current condition undoubtedly carries a certain aesthetic quality. Therefore  the atmosphere reminding that of ancient ruins has become one of the main zests of the  courtyard.

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

It was oysters that served as protagonists for the launch of the pop-up project. Therefore  we conceived an idea to combine the aesthetics of the mansion's abandoned courtyard  with an allusion to a rugged northern beach of Aquitaine, the home of oysters.

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

One can see white sand here, with wooden bridging slightly raised above it, along with  reeds brought from the Gulf of Finland. This view serves as a background for the bright and  contrasting art objects and food corners.  

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

We covered one of the façades which is currently being reconstructed with a reflective foil  curtain that creates a bright and festive atmosphere.

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

One can get to the courtyard by 'plunging' into an arch in Liteiny Avenue. The bustling and  noisy atmosphere of the street is immediately changed for a quiet measured mood of the  northern seashore.

© Sergey Melnikov

© Sergey Melnikov

Diagram

Axon

Plan

标签
# Architecture Design # Cultural Architecture # 改造项目 # 公共空间

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data