The Light Trap | Sher Maker

Favorite
4,759
Release Time: January 8, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: The Light Trap

Company name: Sher Maker

Website: www.shermaker.com

Contact e-mail: shermakers@gmail.com

Project location: Chiangmai, Thailand

Building Type: Pop-up Cafe

Completion Year: 2020

Area: 50 sq.m.

Lead Architect: Patcharada Inplang,Thongchai Chansamak

Design Team: Worranitta Sukwattanasombat , Timpika Wetpanya, Wirunya Pongraveevongsa

Narative: Nat Tangchonlatip

Other participants/Contractor: Sher Maker’s builder team / Attipol Bamrungyai

Photo credits: Rungkit charoenwat

ThailandChiang Mai

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Sher Maker,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Sher Maker. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Rungkit charoenwat

"The building's statement makes with the public area

A simple element of space containing that designed to gather people together

A tiny glow room that can put the light in."

The Light Trap is simply a pop-up room for multi-function support for La Mai Hotel. The building settles on the hotel’s parking area on a small road that also leads to the back of Nong –Hoi Market. Main function is a coffee bar yet it can be used for other purposes such as private cocktail parties, pre-wedding studio, art exhibitions and welcoming space for hotel guests.

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

Economy-wise, the client's goal was to create a new revenue channel for the property after business disruption due to the spread of Covid-19 early in 2020.

We started to design a simple 50 sq.m. room with the clearest elements, with four sides of clear wall supported with a single roof column in the center and vertical structure panel line. This wall structure makes space defined by the act of covering a parking ground without any floor structure, Hardscape use it as a pop-up floor in this condition.

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

A skinny boundary was designed as a double curtain curving to collect the atmosphere of the room. With a tiny space only one circle bench will be gather point This circle bench is a sharing furniture for every people in this room. When visitors start walking inside, the sound of the gravels underneath will express the transit of the area from outside to inside, feeling of being enclosed and naturally creates awareness of the sound the room makes. A noise ambiance of people and gravel ground will mix together.

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

We started the design process with the observation of all daylight from dawn till dark because that is the only free material that we can use from a common daily phenomenon in this area.

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

Day by day, we found that sunset light from west view will splash into parking area even if it is obstructed by many rows of building. Therefore, from inside, the wall plays as a huge screen for lights and senses until sunset, tiny moments that continue all day collecting light in the light trap.

© Rungkit charoenwat

© Rungkit charoenwat

标签
# Architecture Design # 快闪店 # 混合功能 # 咖啡馆 # 餐饮空间设计 # 泰国

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data