Setúbal House | João Tiago Aguiar Arquitectos

Favorite
4,830
Release Time: January 7, 2021
PROJECT CREDITS

Project name:  Setúbal House / Casa Setúbal

Company name: João Tiago Aguiar, arquitectos

Website: www.joaotiagoaguiar.com

Contact e-mail: info@joaotiagoaguiar.com

Project location: Setúbal, Portugal

Completion Year: 2016

Construction Area: 453m2

Participants:

Responsible Architects: João Tiago Aguiar

Project team: Rúben Mateus, Susana Luís, João Nery Morais, André Silva, Maria Sousa Otto, Esteban Carbajo, Rita Lemos, Alexandra Tavares

Client: Private

Builder: BAUKELL

Photography:

Photograph credits: FG+SG – Architecture Photograph

Photographer´s website: www.ultimasreportagens.com

Portugal

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于João Tiago Aguiar Arquitectos,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner João Tiago Aguiar Arquitectos. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

Located in Setúbal, this house with a ground floor and a basement, was substantially remodelled by recreating compartments to make it more spacious, functional and with natural lighting. Many steps have been taken in this direction, let's get to know them!

©FG+SG – Architecture Photograph

The separation between social and private spaces was a fundamental part of this work, a goal only possible to achieve by creating a sanitary installation next to the hall, relocating the storage and laundry facilities in the large basement. Beyond the available space, the basement has others outstanding features like the incidence of natural lighting and direct access to exterior patio.

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

The functional and aesthetic transformation went much further to satisfy this three-child family needs by converting a bedroom into a suite, an idea accomplished due to a successful strategy which involved eliminating the access corridor of two existing sanitary facilities. With this space achievement, it was possible to expand both the i.s. of the suite and the i.s. of common use.

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

The nowadays trend is to recreate kitchens and bathrooms, making them functional and easy to maintain. Therefore, based on these assumptions, the option was to clad both kitchen and bathrooms with micro-cement and recover the original wooden floor.

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

At the entrance, one of the most impressive elements is the large stained-glass on the ceiling, a beautiful and noble element that had deserved all the cares, from its cleaning to restore, thus bringing back its former celestial aura. To turn the house visually more interesting and appealing, it was necessary to remove elements that didn't glorify the place, remaining those ones with elegance and character to give a touch of ambiance and personality.

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

©FG+SG – Architecture Photograph

The exterior spaces are not only a spirit reflection of those who inhabit the house, but a way to promote socializing among family or friends and there are arrangements that make all the difference. The patio saw disappearing the old circular stone bench and shed, instead has seen reborn a new barbecue redesigned from previous one.

©FG+SG – Architecture Photograph

These were the interventions idealized and implemented in this project and a certainty that this family has a modern, functional, spacious and pleasant home.

Ground Floor Plan

Lower Plan

Section AA'

Section BB'

标签
# Interior Design # Residential Architecture # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data