RP Duplex | Erez Shani Architecture

Favorite
2,571
Release Time: January 18, 2023
PROJECT CREDITS

Credits and Collaborators

Photography – Tal Nisim

Project Management and Construction – Ben Ziv Group

Lighting Design – Anna Zalsin

Woodwork – Kamoor

Metal work – Whitson Yogev , Shlomo Dora

Landscaping – Ganan al Ha'Gag

Brands and Products

Desalto Clay Table (Dining Area)

Desalto Koki Chairs (Dining Area)

Ligne Roset Ottoman 1 Armchairs (Living Room)

Living Divani Frog Garden Chair (West Balcony)

IsraelTel Aviv-Yafo

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Erez Shani Architecture,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Erez Shani Architecture .designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

Geometric and technical constraints were key to the design language which was chosen for this Duplex apartment in Central Tel Aviv.

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

Instead of concealing the Mechanical and Electrical systems of the apartment, the decision was to expose them, and make them an integral part of the design.

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

A concrete envelope , which is rich in texture , was chosen for the ceiling and feature wall, and careful attention was given to the display of the clients eclectic collections, throughout the different spaces of the project.

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

The Duplex was designed as an upside -down layout, utilizing the larger floor plan, situated on the top, for the Living, Dining and Kitchen spaces. Whereas 3 bedrooms and 2 bathrooms were located on the smaller bottom floor.

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

A key element at the core of the design, is a steel staircase which cantilevers on one side from the concrete feature wall, and is connected to a delicate continuous balustrade, constructed of very thin steel rods.

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

Since the apartment is part of a new built extension to an existing building, the location of the main entrance, at the center of the floor plan, was a given.

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

This dissects the top floor plan into 2 wings. On the west, the living room features floor to ceiling windows which buffer the indoor space from the balcony and its Flora, whereas on the east, the kitchen and dining elements are connected in one space, which faces its own balcony and outdoor dining area.

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

© Tal Nisim

Plans © Erez Shani Architecture

Section © Erez Shani Architecture

标签
# Interior Design # 公寓 # 住宅空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data