RFV Apartment | João Tiago Aguiar Arquitectos

Favorite
5,565
Release Time: February 20, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: RFV Apartment / Apartamento RFV

Company name: João Tiago Aguiar, arquitectos

Website: www.joaotiagoaguiar.com

Contact e-mail: info@joaotiagoaguiar.com

Project location: Lisbon, Portugal

Completion Year: 2017

Construction Area: 180m2

Participants:

Responsible Architects: João Tiago Aguiar

Project team: Rúben Mateus, Susana Luís, João Nery Morais, André Silva, Maria Sousa Otto, Rita Lemos.

Client: Private

Builder: Oficina dos Sonhos

Photography:

Photograph credits: FG+SG – Architecture Photograph

Photographer´s website: www.ultimasreportagens.com

PortugalLisboa

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于João Tiago Aguiar Arquitectos,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner João Tiago Aguiar Arquitectos. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© FG+SG – Architecture Photograph

Located in Lisbon's centre, the vacant and very compartmentalised apartment, which had previously been an office, has undergone a profound renovation. The project aimed to reduce the number of interior rooms, making the space more fluid and suitable for modern life.

© FG+SG – Architecture Photograph

© FG+SG – Architecture Photograph

The old office has been transformed into a T2 typology apartment with plenty of natural lighting thanks to the air shaft and to its location on the top floor of the building. This advantage allowed to rearrange its whole interior layout.

On the east façade there is a balcony/terrace which extends along its full length. In this area, were placed the master-suite, with walking-closet, and a bedroom. It was designed a new bathroom for the suite, perfectly adapted to daily dynamics, while the other existing bathroom has passed through an intervention in order to optimize the space by repositioning the sanitary equipment and by changing the cladding completely.

© FG+SG – Architecture Photograph

© FG+SG – Architecture Photograph

© FG+SG – Architecture Photograph

On the other hand, the entire social area and the kitchen were placed at back in order to benefit from the already existing large terrace where a barbecue was designed. This open-air space emerges as a natural extension of the interior social area which has become more wide, versatile and favoured.

© FG+SG – Architecture Photograph

A hallway, with more noble and spacious proportions, makes the connection between the entrance and the social and private areas. Either in the hall and in the living room, the ceiling, with its large light circles, highlights and revives both spaces.

© FG+SG – Architecture Photograph

© FG+SG – Architecture Photograph

To improve the comfort and efficiency of the apartment, all the existing mosaic flooring has been replaced by wood flooring, except in the social and bedroom support bathroom which was cladded with micro-cement. This material was also used both in the kitchen, open to the living room, and in the barbecue. Also noteworthy is the hydraulic mosaic that is found exclusively in the shower of the suite's bathroon.

© FG+SG – Architecture Photograph

© FG+SG – Architecture Photograph

There were introduced other custom designed elements such as the bookcase that accommodates a fireplace and tv, or the wine cellar next to the dining table.

Plan

Ceiling Plan

Sections

标签
# Interior Design # Residential Architecture # 公寓

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data