Residential & Commercial Building Renovation | Dannien Roller Architekten + Partner

Favorite
8,885
Release Time: November 11, 2021
PROJECT CREDITS

Architects: Dannien Roller Architekten + Partner

Area: 406 m²

Year: 2020

Photographs: Dietmar Strauß

Manufacturers: Louis Poulsen, Artemide, Barthelme, Cassina, FSB Franz Schneider Brakel, LIVOS, Sto, VitrA, Zehnder, Fliesen Kemmler, Forbo Flooring, Screed, Sinnotec, Stelrad, Tolomeo, zeg wall paneling

Lead Architects: Dipl.-Ing. Maren Dannien, Dipl.-Ing. Matthias Roller

Collaborating Landscape Architects: Dagmar Hedder

structural Engineer: Schneck-Schaal-Braun Ingenieurgesellschaft Bauen mbH

Products used in this Project: LIGHTS

Lamps - AJ Collection

Louis Poulsen

Lamps - AJ Collection

Site Management: M.A. Mirko Jakschic

Project Planning: M.A. Özlem Özkan

Site Management: M.A. Mirko Jakschic

Surveying: Ingenieurbüro Helle GbR

City: Tübingen

Country: Germany

GermanyTubingen

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Dannien Roller Architekten + Partner,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Dannien Roller Architekten + Partner. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Dietmar Strauss, Besigheim

The neo-classical building conversion and extension blend into the historical context of the old town while retaining the autonomy of style.

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

The new building distinguishes itself from the old building with modern architecture language, yet forms a natural, integral part of the existing topography. Unfinished plaster matches the natural stone walls in the surrounding area.

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

The green roofscape contrasts with the sculptural building structure, respectfully embedded into the terraced slope of Schulberg.

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

© Dietmar Strauss, Besigheim

Site Plan

Floor Plan

View

Section Gardenview

Section

标签
# Interior Design # 办公空间设计 # 改造 # 办公室设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data