Railyard Park | ross barney architects

Favorite
4,755
Release Time: July 20, 2021
PROJECT CREDITS

Location: Rogers, Arkansas

Client: City of Rogers

Size: 5 Acres/200,000 sqft

Project Team:

Ross Barney Architects, Chicago, IL – Architecture and Landscape Architecture

CEI Engineering Associates, Bentonville, AR – Civil Engineering and Land Surveying

Goodfriend Magruder Structure, Chicago, IL – Structural Engineering

HP Engineering, Rogers, AR – MEP Engineering

Schuler Shook, Chicago, IL – Lighting Design

SPAN (formerly Thirst) Chicago, IL – Branding and Environmental Graphics

AFJH Architects, Fayetteville, AR – Associate Architect

Crowne Group, Fayetteville, AR – AV Consultant

Nabholz Construction, Rogers, AR -Contractor/Construction Manager

United Statesarkansas

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于ross barney architects,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner ross barney architects. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

With a grant from the Walton Family Foundation, the City of Rogers, Arkansas has embarked on a project to design a new downtown park that will enhance economic development, spur placemaking, and improve connectivity. Situated on the east boundary of Rogers' historic downtown district, the new park has the potential to capitalize on recent public space investments and help to make downtown Rogers a regional destination.

The project utilized a robust community outreach effort, which has helped build a sense of ownership and pride from city staff and the residents. Through a digital survey that collected over 1,000 responses and inperson charrettes the design team has helped define the park's desired outcomes and objectives through the words of the community. This shared vision has resulted in five emerging priorities: Inviting, Memorable, Challenging, Beautiful, and Authentic.

Rogers, as a city, has been defined both economically and physically by the railroad. The first plat of survey, completed in 1881, uses the rail to create a strong dividing line. The park’s design ignores the rail as a barrier and stitches the east and west together. The result is a series of plazas that can transform throughout the day, week, month, and year. These versatile and flexible spaces create a new and distinct rhythm that extends beyond the park into adjacent streets.

Between the ribbons, which are formed by the adjacent city context, a "room" is created. These densely vegetated and programmed spaces help create unique experiences throughout the park and further frame this piece of downtown as the new center instead of the edge.

标签
# Landscape Design # 公园

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data