ORTHO | APOLLO Architects & Associates

Favorite
5,683
Release Time: February 5, 2021
PROJECT CREDITS

Credit Information

Architecture : Satoshi Kurosaki / APOLLO Architects & Associates

Photography : Masao Nishikawa

Project Outline

Location : Private

Date of Completion : April 2020

Principal Use : Private housing

Structure : Reinforced-concrete

Site Area: 792.67m2

Total Floor Area : 410.94 m2 (160.652m2/B1F, 250.29m2/1F)

Design Period : March 2018 - April 2019

Construction Period : May 2019 - April 2020

Structural Engineer : Nomura Structures

Lighting design: SIRIUS LIGHTING OFFICE

Material Information

Exterior Finish : Cedar Wood Formwork Exposed Concrete

Floor : Tile Flooring

Wall : Exposed Concrete, Tile, Elastic Lysine spray, Acrylic Emulsion Paint.

Ceiling : Walnut, Exposed Concrete, Acrylic Emulsion Paint.

Lighting : LED

Japan

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于APOLLO Architects & Associates,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner APOLLO Architects & Associates. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Masao Nishikawa

This ranch-style home is located in a quiet suburban neighborhood in the Kanto region. The clients purchased the tiered, irregularly shaped lot as a place to spend meaningful time as a family. They wanted courtyards to play a big part in their home life, and to fulfill that request, the design makes use of the distinctive property shape and topography.

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

The exterior is defined by two massive, offset concrete volumes with a board-formed finish. Residents enter via a built-in four-car garage that is set back from the road, a design that takes advantage of the fact that the property has a higher average elevation than the road. The main level of the home is accessed by stairs or elevator from the underground parking area, enhancing security.

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

On the main level, a small courtyard and a large garden terrace on the south side serve as intermediary zones where the residents can enjoy the distinctive outdoor environment of a ranch-style home while maintaining privacy. The closed kitchen—a request of the client’s wife—includes a bar counter so the family can eat as well as cook there. The kitchen is connected to the coffered-ceiling family room via the courtyard, lending both rhythm and depth to the space.

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

A low step leads to a hallway dappled with light and shadow from a skylight, and beyond that to the laundry room, master bedroom, and other private spaces. All these rooms face the garden terrace on the south side, allowing the residents to spend as much time as they want outside without worrying about being seen by neighbors.

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

© Masao Nishikawa

标签
# 别墅设计 # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data