Original Feelings Yoga Studio | Some Place Studio

Favorite
4,777
Release Time: March 17, 2021
PROJECT CREDITS

General Information

Project name: Original Feelings Yoga Studio

Architecture Firm: Some Place Studio

Website: www.someplace.studio

Contact e-mail: bika@someplace.studio

Architecture Firm Instagram: @someplacestudio

Completion Year: 2020

Gross Built Area: 300 m2

Project location: Berlin, Germany

Credits

Lead Architects: Some Place Studio (Daniel Prost, Bika Rebek)

Client: Original Feelings- Katharina Riedl

Contributing artists: Yasmin Bawa, Denise Rudolf Frank

Media Provider

Photo credits: Linus Muellerschoen

Photographer’s website: linusmuellerschoen.com

Photographer’s Instagram: lmnk45

GermanyBerlin

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Some Place Studio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Some Place Studio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Linus Muellerschoen

The design of this boutique Yoga studio is based on the idea of flow - a term used in yoga practice to describe a sense of fluid movement and meditation. Within the space, these ideas manifest through smooth transitions between spaces and the extensive use of malleable materials such as fabrics and hempcrete. The entrance opens up onto a large reception area with a central desk doubling up as an occasional bar. A reconfigurable sofa follows the soft curve of a large screen acting as a space divider. On one side a large water fountain reminds visitors to wash their hands while the other side leads into the practice rooms.

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

The color palette is muted, with a focus on materiality and texture created in collaboration with two emerging artists. The front desk and water fountain were created in collaboration with Yasmin Bawa, using a custom process of a hempcrete structure finished with pigmented lime plaster to create the surface textures.The large scale privacy screen separating the lounge area from the changing rooms was painted by the young Viennese Artist Denise Rudolf Frank.  

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

Designed and built during the global pandemic, Original Feelings Yoga studio is a space that allows for plenty of personal space, ventilation and safety protocols to be in place. Taking a constraint as a design opportunity our goal was to create a space that will last beyond the current crisis and allow for yogis and guests to feel welcome and find their flow.

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

© Linus Muellerschoen

Floor Plan

Axo

标签
# Interior Design # Yoga

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data