Oike Clinic Ladies Plaza | koyori

Favorite
8,909
Release Time: May 31, 2022
PROJECT CREDITS

Location: City of kyoto, kyoto prefecture
Completion:Mar 2022
Building use: Clinic
Main Structure: RC structure
Photograph: Junichi Usui

JapanKyoto

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于koyori,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner koyori. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

This was a project to design a shared space in a newly built Kyoto clinic that focuses mainly on complete medical checkups for women.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

The owner’s request was to create a comfortable space like a hotel that inspires visits by women, who tend to put off their regular health checkups.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

The waiting area in the lobby is a place for patients to wait to check in at their first visit to the clinic. By arranging the sofas at random and placing artworks and displays here and there around the area, we aimed to make the face-on nature of the space more ambiguous, to create a place where people could relax like a lounge in an art gallery, rather than “just a place where you are made to wait.”

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

For the finishing of the room, we selected handmade washi paper, polished floors, mud walls, copper sheets, and unglazed tiles, each of which add warmth as long-familiar, handcrafted, unassuming items.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

By composing the space with materials that enrich its expression without fading over time, we have gently blurred the boundaries between the functions of each space. We thought that this would allow the space to be somewhere that patients can spend time at peace, even when they come alone, and that they would be able to undergo their tests as relaxed as possible.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

The adjacent toilet, the waiting room provided for receiving explanation about diagnostic results, and other areas also ensure calmness and a splendid, gentle brightness, like the above.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

This facility aims to implement the latest medical devices to reduce testing times, with the target of creating shortcuts to early discovery, treatment, and recovery for diseases unique to women. We have aimed for a place that is easy for patients to visit and relaxes their minds and bodies, through the synergy of the interior and smooth testing.

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

©Junichi Usui

标签
# Interior Design # 医疗空间设计 # Clinic

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data