Nightingale House | Atsushi Kawanishi Architects

Favorite
8,007
Release Time: June 15, 2022
PROJECT CREDITS

Year: 2020

Location: Hyogo ,Japan

Building area: 88.65m2

Total floor area: 130.10m2

Construction: KOHATSU

Cooperation:

Jun Yanagimuro Structual Design

3 leaves garden office

Photo credits

@Katsu Tanaka

@Atsushi Kawanishi

JapanHyogo

权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于川西敦史建築設計事務所,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Atsushi Kawanishi Architects. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

By disassembling and reorganizing the house, the garden is gradually open to the environment by shaping a lot of places. Two L-type are chewed a little bit, while the wind shook in between, and the light shook the green shadow.

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

The suburbs, which were developed in the early 1950s, are being replaced by new vitality. It is a house that connects two gardens in a surrounding environment and three gardens inside the interior.

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

outside ©Katsu Tanaka

stairs ©Katsu Tanaka

stairs ©Katsu Tanaka

stairs ©Katsu Tanaka

stairs ©Katsu Tanaka

stairs ©Katsu Tanaka

In the front garden, where the neighbors' children play, they do DIY and make firewood. From the south garden where the wind is blowing, Osaka Airport and Osaka-center section are located far away. The inside of the three garden is a buffer that connects the garden with the interior. The lower flat roof connects the garden.

garden ©Katsu Tanaka

garden ©Katsu Tanaka

garden ©Katsu Tanaka

garden ©Katsu Tanaka

garden ©Katsu Tanaka

garden ©Katsu Tanaka

garden ©Katsu Tanaka

garden ©Katsu Tanaka

These six gardens gradually divide the residence and harmoniate the environment both at home and outside. The wall facing the garden separates the space and gives birth to a polyhedron garden.

entrance ©Katsu Tanaka

entrance ©Katsu Tanaka

entrance ©Katsu Tanaka

entrance ©Katsu Tanaka

dinig ©Atsushi Kawanishi

dinig ©Katsu Tanaka

dinig ©Katsu Tanaka

living ©Katsu Tanaka

living ©Katsu Tanaka

living ©Katsu Tanaka

living ©Katsu Tanaka

living ©Katsu Tanaka

living ©Katsu Tanaka

Each location has a unique facial expression and leads to other places of residence. The garden and the living room are interwothed in the interweaving of each other and is connected to the outside world.

studyroom ©Katsu Tanaka

room ©Katsu Tanaka

room ©Katsu Tanaka

room ©Katsu Tanaka

bathroom ©Katsu Tanaka

bathroom ©Katsu Tanaka

atelier ©Katsu Tanaka

atelier ©Katsu Tanaka

atelier ©Katsu Tanaka

atelier ©Katsu Tanaka

siteplan ©Atsushi Kawanishi Architects

plan ©Atsushi Kawanishi Architects

section ©Atsushi Kawanishi Architects

elevation ©Atsushi Kawanishi Architects

标签
# Architecture Design # 住宅设计 # 居住建筑

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data