MO HOUSE | Laura Ortín Arquitectura

Favorite
6,720
Release Time: July 14, 2021
PROJECT CREDITS

Project: Comprehensive reform of an apartment in the heart of Murcia (Spain)

Property Developer: Private

Location: Murcia, Spain

Appartment Surface : 130 m2

Status: Finished on 2021

Photography: David Frutos

Builder: MIYAKI CONSTRUCCIÓN

Microcement: CEMENT DESIGN

Wood floor:  MOSOBAMBOO

Tapware: ICÓNICO

Toilet: CERÁMICA CIELO

Ceiling lighting: ARKOS LIGHT

Wall lighting: INMA PEROLI

Krion: PORCELANOSA

Mechanisms: JUNG IBÉRICA

Lime paints: KERAKOLL, MUNDICROMA

Pottery atrezzo: DELAMORYLABELLEZA

SpainMurcia

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Laura Ortín Arquitectura,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Laura Ortín Arquitectura. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© David Frutos

An etoecological issue.

The project was conceived just when our bodies and after a few days our minds were confined. Could this new house hold up another confinement? We wonder. This will be perhaps from now on the new question to project. Because if an architecture is good because it is flexible, bright and healthy, it will endure confinement and any future situation. Because it will be adaptive, evolutionary and caring.

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

We find a flat from the 80s in the center of the city. Extremely compartmentalized and organized with hierarchical spaces typical of another era, of another way of living.Natural light was paralyzed too soon, circulations forced too unnatural movements and the different rooms were for only one activity.

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

Mens sana in habitat sano.

Three things were the obsession to solve: outdoor space (more terrace), flexibility of use (interchangeable rooms), self-care spaces (teleworking, relaxation) and environmental quality (natural light more hours, healthy materials).

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

We force conflict (understood as something positive), we provoke our own exoticism and evocative architecture that would forget the continent and recreate a careful and delicate content.The house is traversed in an organic and natural way and the transitions between rooms are proportional.

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

We got a healthy environment with natural materials: bamboo wood, lime paints and chalk lacquers. They make up a home with a "sssh" effect, in calm, in peace ...

© David Frutos

© David Frutos

© David Frutos

Final plan

Isometric

Sections

标签
# Interior Design # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data