Martim Moniz BA Apart | João Tiago Aguiar Arquitectos

Favorite
8,029
Release Time: September 9, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: Apart Martim Moniz BA / Martim Moniz BA Apart

Company name: João Tiago Aguiar, arquitectos

Website: http://www.joaotiagoaguiar.com

Contact e-mail: info@joaotiagoaguiar.com

Project location: Lisbon, Portugal

Completion Year: 2018

Construction Area: 70m2

Participants:

Responsible Architects: João Tiago Aguiar

Project team: Rúben Mateus, Susana Luís, João Nery Morais, André Silva, Maria Sousa Otto, Samanta Cardoso de Menezes, Diogo Romão, Arianna Camozzi, Renata Vieira.

Client: Private

Builder: BAUKELL

Photography:

Photograph credits: FG+SG – Architecture Photograph

Photographer´s website: www.ultimasreportagens.com

PortugalLisboa

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于João Tiago Aguiar Arquitectos,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner João Tiago Aguiar Arquitectos. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The apartment belongs to the Mouraria neighbourhood, right in Lisbon's centre. Originally a wood construction, characterized by an irregular matrix, rather decayed and unhealthy, including ceiling zones and highly deteriorated walls. The refurbishment required a profound structural change in the entire apartment.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

Given the apartment’s layout, its deepness, small irregular rooms and only two windows at each end, the idea was to reorganize the whole space where the essential and living ones were privileged such as the living room and bedrooms, which benefit from suitable ventilation and natural lighting.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

To create this space division, more linear and appropriate for a modern lifestyle the number, of small compartments has been reduced and their location rearranged. The living room remained towards the front façade, now doubled in size after removing an old bedroom partition wall.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

Next to the living room, in a central point, there is now a kitchenette, and, together with the two bathrooms, forms the humid zones core, deliberately placed on the area with less natural lighting.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

The two bedrooms, one of them a suite, were both placed towards the back façade, thus eliminating all the interior rooms.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

This allowed a clear division between the social and private spaces of the house.

Plan

Section AA' BB'

标签
# 室内设计 # 公寓 # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data