M11 | MINIMO

Favorite
8,971
Release Time: November 29, 2021
PROJECT CREDITS

Architecture: MINIMO | Alberto Rubial Alonso, Sergio Sánchez Grande

Collaborators: Clara Domínguez Gallardo

Photography: Amores Pictures

Contact: minimo.pro, hola@minimo.pro

SpainMadrid

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于MINIMO,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner MINIMO. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The project seeks to transform a 70m2 duplex located in the neighbourhood of Arturo Soria, Madrid. In origin the house was organized on two levels: a very compartmentalized ground floor which held the day areas: hall, kitchen, living room, pantry and storage spaces, and a private upper floor, with two bedrooms and a bathroom. The challenge of this intervention was to optimize the use of the space by connecting the living room and the kitchen while adding a toilet on the ground floor.

© Amores Pictures

© Amores Pictures

To achieve this, we removed the partitions and pack the technical elements, toilet and storage spaces to articulate the resulting continuous space through a central birch element. This exempt piece, that holds bookshelves to the living room and appliances to the kitchen, becomes the lead of the intervention.

© Amores Pictures

© Amores Pictures

© Amores Pictures

© Amores Pictures

In addition, two other strategies are implemented to enhance the continuity of the domestic space. We hide in the central piece of furniture two sliding doors that allow us to divide the living room and the kitchen. These glass and birch panels maintain a transparent division in the main space of the house, without losing its continuity. Furthermore, we treat the materiality of the floor differently by linking the living room and the kitchen through a continuous bamboo flooring and using porcelain mate tiles on stairs, bathrooms, laundry and pantry to accentuate the transition between the different areas.

© Amores Pictures

© Amores Pictures

© Amores Pictures

Thus, we unify and connect the day area of the house, accentuating its fluidity by articulating the space through a single element: the central birch piece of furniture.

© Amores Pictures

© Amores Pictures

© Amores Pictures

Plans

Elevation and Section of the Central Furniture

Elevation and Section of the Staircase

Elevation and Section of the Kitchen

Elevations of the Toilet

标签
# Interior Design # 公寓 # 住宅空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data