Luciano Cordeiro APS Apartment | João Tiago Aguiar Arquitectos

Favorite
8,140
Release Time: September 9, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: Apartamento Luciano Cordeiro APS / Luciano Cordeiro APS Apartment

Company name: João Tiago Aguiar, arquitectos

Website: http://www.joaotiagoaguiar.com

Contact e-mail: info@joaotiagoaguiar.com

Project location: Lisbon, Portugal

Completion Year: 2019

Construction Area: 120m2

Participants:

Responsible Architects: João Tiago Aguiar

Project team: Rúben Mateus, Susana Luís, João Nery Morais, Maria Sousa Otto, Samanta Cardoso de Menezes, Diogo Romão, Arianna Camozzi, Constança Lino, Francisco Duarte, Renata Vieira.

Client: Private

Builder: Oficina dos Sonhos

Photography:

Photograph credits: FG+SG – Architecture Photograph

Photographer´s website: http://www.ultimasreportagens.com

PortugalLisboa

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于João Tiago Aguiar Arquitectos,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner João Tiago Aguiar Arquitectos. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

Located in Luciano Cordeiro Street, in the centre of Lisbon, the apartment is part of a building from the beginning of the 20th century. At that time, the buildings were characterised by having a great depth, which led to bedrooms and other interior compartments to be served by air shafts in order to provide ventilation and natural lighting.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

Given the depth and distribution of rooms and to make the space more linear, the walls that could be removed have been removed to open and increase the living room space and transform the kitchen into a kitchenette. As a result, there are no longer some small compartments, allowing plenty of free space for natural lighting input, which now flows uninterruptedly from the façade till the air shaft. The kitchen, now opened to the living room, was highlighted by coating, both the countertop and kitchen island in tiger skin marble.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

The main bathroom was painted in white with the bathtub area coated in tiger skin marble to make this space much brighter. On the ceiling, and benefiting from the floor-height, a trapezoidal pyramid was moulded with a central light box that zenithally lightens the space.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

The bedrooms have not been touched, only new closets and carpentry pieces were introduced, which for their simplicity of lines and design enhance the decorated ceilings and mouldings. The apartment's patio also has been renovated with a new wooden deck, a modern storage space and barbecue.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

Plan

Section AA' DD'

Section BB' CC'

标签
# Interior Design # 公寓 # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data