LÂM’s Home | AD+studio

Favorite
8,788
Release Time: January 24, 2022
PROJECT CREDITS

Supervisor : Võ Đình Huỳnh

Photo : Quang Dam, Dũng Huỳnh

Vietnam

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于AD+studio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner AD+studio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

Facade ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Located in a small alley near a primary school, the house was mainly used as a lunchtime retreat of a mom and a daughter, as their house was far away from school and workplace. Not emphasizing the importance of daily use, the mother prioritized the comfort and enjoyment of her little girl who just got into first grade.

© Quang Dam, Dũng Huỳnh

Entrance ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

The design was inspired by a ‘tree house’ of children: the ‘foot’ and ‘branches’ were the structural frame bearing the floors as well as enhancing the structure along the walls, the ‘crown’ was of open communal spaces and the ‘house’ was the private rooms settling on the ‘branches’.

Garage ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Staircase ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Staircase ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

AVATAR - Staircase ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Glass stair cover ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

To handle the small plot of 3x10 m, the design was planned to combine many functions into one ‘element’. Not only did ‘The tree’ play the role of structure, it was also the staircase with enough landing for other small tasks; the screen that helped to block the sun; and the ‘bracket’ supporting ‘the crown’.

View from balcony ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

View from balcony ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Integrating multiple functions into one object would optimize the spatial flexibility. Playground and functional spaces were merged instead of being completely separated. The connection between mother and daughter was strengthen in an open environment, as their communal space was maximized.  

Kitchen

Kitchen ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Dining area ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Master bedroom ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Master bedroom ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Master bedroom ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Master WC ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

“My daughter’s zodiac sign was the Snake, I named her Lâm in the hope of freedom. I feel like it is somewhat similar to your design for this house”, the client told us, after we shared our ideas.

Daughter_s bedroo ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

Daughter_s bedroom ceiling ©Quang Dam, Dũng Huỳnh

For all the reasons, we call the house LÂM’s home.

Ground Floor Plan & First Floor Plan

Second Floor Plan & Third Floor Plan

Plan

标签
# Architecture Design # 住宅设计 # 居住建筑

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data