Ledge House | Desai Chia Architecture

Favorite
4,015
Release Time: September 14, 2020
PROJECT CREDITS

Project Name: Ledge House

Architecture Firm: Desai Chia Architecture

Website: desaichia.com

Contact e-mail: info@desaichia.com

Firm Location: New York, NY

Completion Year: 2019

Gross Built Area: 2,400 SF

Project location: Cornwall, CT

Lead Architects: Katherine Chia FAIA & Arjun Desai AIA

Photo credits: Paul Warchol

Photographer’s website: https://warcholphotography.com/

Photographer’s e-mail: pw@warcholphotography.com

Design Team: Katherine Chia FAIA, Arjun Desai AIA, Troy Lacombe, Brad Isnard

Engineering: David Kufferman, PE (Structural), A.H. Howland Associates (Civil)

Landscape: AB Landscaping

Consultants / Collaborators: Classic Renovations LLC (Builder), Get Real Surface (Fireplace Concrete Work), Bulthaup (Kitchen Joinery)

United Statesconneticut

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Desai Chia Architecture,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Desai Chia Architecture. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Paul Warchol

The Ledge House clients asked us to design a new home that would resonate with the history of the Connecticut Valley, include a material palette that is environmentally friendly, and work with the challenging site on a large rock ledge.

© Paul Warchol

© Paul Warchol

We removed an existing cabin that had been expanded in unsuccessful ways over time by a previous owner; we were able to reuse the cabin’s foundation (which saved money and reduced construction waste) & add to it to simplify the footprint of the building while amplifying the program.  The new footprint moved the house closer to an existing boulder- a prehistoric “glacial erratic” that was deposited along the ledge hundreds of thousands of years ago when the glaciers formed the Appalachian Mountains. The boulder is a rugged companion to the house and acts as a muse for the uphill forest views. 

© Paul Warchol

© Paul Warchol

© Paul Warchol

© Paul Warchol

The form of the house was inspired by indigenous barns of the area as well as the nearby, historic West Cornwall Covered Bridge. The roof diaphragm framing is dependent on wider framing elements, full blocking of all plywood panel joints and a high-performance nailing specification to ensure that high in-plane shears are safely transferred, eliminating the need for exposed cross bracing. The interior vaulted ceilings are open volumes of space accentuated by clean planar surfaces.

© Paul Warchol

© Paul Warchol

© Paul Warchol

The living room, dining room and kitchen form the nucleus of a large breezeway through the house; the breezeway was strategically positioned to take advantage of the views to the valley, the uphill cross-ventilating breezes, and an existing boulder that becomes a rugged companion to the house and the views of the landscape.  The exterior of the house is clad in Shou Sugi Ban siding which offers a rot-resistant and bug-resistant finish that also articulates the iconic form of the building.  The interior finishes are light and airy.  A master bedroom suite is located on one end of the house; 2 guest bedrooms are on the other end.  The nucleus living area between them allows the owners and their guests to merge & socialize together in a lofted, open area that connects across the ledge to a forest terrace and a valley terrace: indoor and outdoor living flow seamlessly through.

© Paul Warchol

© Paul Warchol

© Paul Warchol

© Paul Warchol

标签
# Architecture Design # Interior Design # Residential Architecture

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data