Lar Familiar | Paulo Moreira Architectures

Favorite
2,525
Release Time: February 23, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: Lar Familiar

Architecture Office: Paulo Moreira architectures

Main Architect: Paulo Moreira

Website: www.paulomoreira.net

E-mail: mail@paulomoreira.net

Facebook: paulomoreiranet

Instagram: @paulomoreiranet

Location: Porto, Portugal

Year of conclusion : 2020

Total area: 120

Architectural photographer: Ivo Tavares Studio

Website : www.ivotavares.net

Facebook: www.facebook.com/ivotavaresstudio

Instagram: www.instagram.com/ivotavaresstudio

PortugalPorto

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Paulo Moreira Architectures,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Paulo Moreira Architectures. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The apartment was renovated during the COVID-19 pandemic. This meant that the construction process had to be adapted for safety reasons, especially as the site had no outside space. In the hall, an area of transition from outdoors to indoors, a small sink and a shoe rack were installed to encourage new domestic habits.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

The original spatial layout was ‘back to front’, with the bedrooms facing the street to the south and the living room and kitchen at the rear of the building facing north. The layout was reversed to make it more functional: the living room and kitchen were moved to the front of the building, and the bedrooms to the rear.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

The common areas are open and fluid, with the furniture helping to define their function. The concrete pillars and beams were left visible and became part of the spatiality of the apartment. A hybrid, semi-open room may be used as a study. Next to it, there is a toilet and laundry room. A new hierarchy was created in the bedroom area, with one small bedroom (with a disproportionately sized pillar), a medium-sized room (which could be en-suite, as the toilet has two doors), and a master suite. The suite, which occupies the area where the living room was previously located, is divided into three areas: bed, closet and bathroom. A concrete beam runs the full length of the room, bringing natural light to the suite.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

The materials used in the apartment are simple and clearly defined: expressive ceramic flooring, a radiant heating conductor; white, textured walls; a structure made visible by the use of cement-based mortar; and light-coloured wooden blocks at sporadic intervals providing a warm, cosy feel.

© Ivo Tavares Studio

© Ivo Tavares Studio

Axo

Plan

标签
# Interior Design # Residential Architecture # 公寓

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data