La Maruca de la Castellana | Zooco Estudio

Favorite
2,890
Release Time: April 1, 2021
PROJECT CREDITS

Project: La Maruca de la Castellana

Year: 2020

Place: Madrid

Team: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez  ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Collabs: María Larriba, Jorge Alonso

Photographer: Imagen Subliminal  

Construction: NIMBO PROYECTOS SL

Illlumination: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Furniture: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

SpainMadrid

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Zooco Estudio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Zooco Estudio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Imagen Subliminal  

The project addresses the rehabilitation and implementation of the second restaurant of La Maruca in Madrid city. The project is ubicated on a large property with a very tight budget per square meter.

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

The starting point of the design was focused on the search for economic resources that can be adapted to the multiple situations and circumstances of the inherited property. As we did not have the possibility of a complete refurbishment, we had to work on the space by overlapping new elements on top of the existing ones.

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

The two main resources were the following: a perimeter band of variable height with a ceramic tile according to the needs and the repetition of the square as a geometric shape.

The perimeter ceramic protects the walls from bumps and friction. It is composed of a 1: 2 rectangular matte white ceramic tile. Due to its proportions, it allowed us to play with the different directions in different surfaces, always making a full-piece encounter in between surfaces.

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

This ceramic band dialogues and supports the second element, the wooden profile. Through these profiles, we generate an interior modulation using the square as the main geometry. We created the back-bar and the over-bar structures with this system of wooden slabs. We redesign existing elements of the original property by creating the shelving for a fireplace or a grid for illuminated photos.

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

The last design resource allows us to divide the space in a perceptively way, not visually: Suspended metalic meshes. This meshes confine different environments such as the bar, lounge, or reserved áreas and make them more welcoming to the clients. However, these meshes does not block the visual depth throughout the whole project.

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

© Imagen Subliminal  

Floor plan

Axonometric

标签
# Interior Design # 餐厅设计 # 餐饮空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data