Hyundai Premium Outlet SPACE1 Cube | Betwin Space Design

Favorite
10,630
Release Time: November 26, 2021
PROJECT CREDITS

Design

Client: Hyundai Premium Outlet SPACE1

Project Name: Hyundai Premium Outlet SPACE1 Cube

Spatial Design: Betwin Space (www.betwin.kr)  

Construction: HCDM

Summary

Location: 6141 Dasan-dong, Namyangju, Gyeonggi-do, Republic of Korea

Use: Outlet Mall

Area: 1,626sqm (493py)

Completion: Nov 2020

Finishing materials   

-Floor: Pebble Tile, Tile, Marble

-Wall: Special Paint, Brick, Brick Tile   

-Ceiling: Special Paint, Panel, Stained Glass, Paint

Photographer: Yong-joon Choi

KoreaGyeonggi Road

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Betwin Space Design,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Betwin Space Design. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Yong-joon Choi

Hyundai Premium Outlet Space 1 was opened in Dasan New Town, Namyangju, Gyeonggi-do. It is the first gallery-type outlet in Korea, and adds cultural and artistic elements such as art gallery and park. Its name “SPACE 1” also took the first letter of “Shopping, Play, Art, Culture, Experience” and added “1” with the meaning of one. The overall design direction was also “Everyone’s Holiday”, establishing its identity as “a holiday for everyone”.

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

One of notable spaces is the symbolic CUBE that connects indoor and outdoor. It creates various expressions and landscapes within the space, where each area overlaps and connects through the design concept “Pairing Cities”. This forms a three-dimensional facade, and provides an interesting spatial sense. Besides, by blurring the brands’ boundaries, it makes visitors experience a variety of moving line connecting shopping areas and rest areas naturally.

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

The space on the first floor is designed by patternizing external flooring materials as a transfer space that connects outdoor gardens and indoor stores. The outdoor shade structure and CUBE are combined to make the ceiling design look outstanding. Restaurants, bakeries, cafes and lifestyle brands gather together, allowing visitors to experience a bright and vibrant spatial sense. Located on the front side of the first floor, the fine dining “H” restaurant has an open kitchen where visitors can see the cooking process. The design concept “Garden in patio” makes visitors experience eating in an outdoor garden with the stained glass on the ceiling of greenhouse and the plants in the center.

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

A void for rest area is located on the second floor, making visitors feel both vertical spatial sense and openness, and experience the mass of CUBE at once. In CUBE, one meets first an accessory multi-shop that harmonizes with CUBE and introduces formative elements in order to express various accessory products in a different way. It was intended to express a design language where various elements could be combined together through the design concept “Altered Chord”, The design team has designed different details and objets respectively depending on the product lines by utilizing finishing materials with various textures such as FRP, acrylic, metal, sliced veneer, concrete, and brick tile.

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

In addition, on the ceiling of the fourth floor conspicuous from the outside easily, the lightings are created by borrowing CUBE’s refined grid shape. All the masses inside express huge spatial sense and delicate texture with rough special materials.

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

Changing uniquely everyday according to the change of time and nature, CUBE is a warm and nature-friendly space that is not too much to stay for a long time. While spending time here, visitors will color their daily life with peace.

© Yong-joon Choi

© Yong-joon Choi

1st Floor Plan

2nd Floor Plan

4th Floor Plan

1F ISO

2F ISO

4F ISO

ES ISO

标签
# Architecture Design # Interior Design # retail # 商业建筑 # 商业空间设计 # Shopping Mall

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data