House in Omiya | Chindon

Favorite
7,770
Release Time: August 5, 2022
PROJECT CREDITS

Project Name: House in Omiya

Office Name: CHINDON

Office Website: https://www.chindon.jp/

Social Media Accounts: https://www.instagram.com/chindon_architecture/

Contact email: fujimoto@chindon.jp

Firm Location: Nishi-shinjyuku, Shinjyuku, Tokyo, Japan

Completion Year: 2019

Gross Built Area (m2/ ft2): 93.12m2

Project Location: Omiya, Saitama, Japan

Program / Use / Building Function: Private housing

Lead Architects: CHINDON

Lead Architects e-mail: fujimoto@chindon.jp

Photo Credits: Nobuyuki Tabata

Photographer’s Website: https://www.nobuyuki-tabata.com/

Japan

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Chindon,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Chindon. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

It is a new housing for a young couple and children born in the suburbs of Saitama City.

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

By the reasons of 1. The owner needed a lot of storage space, 2. The site could not afford a garden, but the front road was a private road, 3. The area around the site was a mixed landscape with a quiet residential area and fields and cityscape. We proposed a modern version of a farmhouse in this case.

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

Since ancient times, farmhouses have been covered with a large thatched roof, giving the impression that they are closed to the outside, but when you enter the room, you can see through and it is very open. In addition, it is composed of an "Kura", a "house" divided into a living room and a dirt floor, and a "vacant lot" for performing various agricultural work and they are loosely connected by sliding doors and steps.

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

In this plan, we replaced the composition of “Kura” to a storage, "house" to a living and dining and "vacant lot" to a private road, to create the "closed but expansive space" of a farmhouse.

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

As one of the ideas, the wall that separates the "Kura" and the "House" is made of a translucent polycarbonate plate. By seeing through the space on the "Kura" side, you can feel the space wide even in a compact house. In addition, there are steps from the dining room to the living room, and the dining room to the front road (private road), which expands a gradual connection from the indoor space to the outside.

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

In addition, the stairs connecting the 1st and 2nd floors were intentionally inserted on the "Kura" side. By doing so, "Kura" will not only be a place to store things, but also a space where you can come into contact with things on a daily basis. The things you see in "Kura" may trigger you to plan a weekend or make flowers bloom in your past memories. We hope that the enjoyable life of the family will be realized because they have a lot of things.

©Nobuyuki Tabata

©Nobuyuki Tabata

first floor plan ©Chindon

Section ©Chindon

标签
# Architecture Design # 住宅设计 # 居住建筑

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data