House in Kawasaki | koyori

Favorite
5,681
Release Time: March 31, 2021
PROJECT CREDITS

Type: Renovation

Location: City of Ise, Mie prefecture

Completion: September 2020

Building use: Private house

JapanIse

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于koyori,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner koyori. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© 臼井淳一

This repair and renovation project took place in an area of Kawasaki, Ise City, Mie Prefecture where the townscape of the Edo period still remains, at the main house of a long-established general merchandise wholesaler known among the people of Ise. The construction of the main house in the premises to be repaired and renovated was originally built in 1929. The gabled roof and details of the exterior exhibit the characteristics of Kawasaki to a great extent.

© 臼井淳一

© 臼井淳一

The client was a family of four including two infants. We were requested to remodel the interior of the building after current lifestyle and interior design to raise small children without stress while respecting the structure of the existing building with history and preserving it for posterity.

© 臼井淳一

© 臼井淳一

© 臼井淳一

Our plan was to maintain the current appearance of the building and reuse materials as much as possible, as it is a symbolic structure of the area. For the additional request of preserving the seldom used Japanese-style room and the guest room as much as possible, we decided to restore the damaged parts such as the plasterers and unnecessary modifications made in the past to their original form.

© 臼井淳一

© 臼井淳一

© 臼井淳一

© 臼井淳一

The kitchen-dining room, bedroom and wet area are arranged so as to sandwich the Japanese-style room and the guest room. The living room, Japanese-style room and drawing room are gently brought together via shoji (room divider consisted of translucent sheets on a lattice frame). This prevents the movement of people in the building from clogging and allows each room to be used equally.

© 臼井淳一

© 臼井淳一

© 臼井淳一

© 臼井淳一

The design finishing of each space gives off different expressions with the passage of time, and the new and the old designs will gradually come together as one.

© 臼井淳一

While paying respect to the 90 years and the landscape this architecture had watched over, we put thought into connecting the history to the future with the growth of the children in a natural manner by incorporating a contemporary lifestyle into the design.

© 臼井淳一

Plan

标签
# Architecture Design # Interior Design # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data