House and garage | Ryuji Yamashita Architects

Favorite
3,270
Release Time: October 12, 2022
PROJECT CREDITS

Project Name: House and garage
Architecture Firm: Ryuji Yamashita Architects
Website: https://www.ryuji-yamashita.com
Contact e-mail: yamashita.r1988@gmail.com
Firm Location: Japan
Completion Year: 2021
Gross Built Area:153.65㎡
Project location: Hokkaido,Japan
Lead Architects: Ryuji Yamashita
Construction:

Okuno Koumuten Co.,Ltd
Renoa Co.,Ltd
Renderings credits: KEN Goshima

JapanHokkaido

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于山下竜二建築設計事務所,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Ryuji Yamashita Architects. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The site is a new residential area called Village, where Midorino Kita lives in Namporo Town, Hokkaido. As a rule of the town, two lots of land are purchased, and one of them prohibits the building of buildings. It is a town that proposes a low-density, green and generous lifestyle. The town has a small community due to its low density, and the neighbors live in harmony. Therefore, I thought that it was important to ensure privacy at home because the eyes of the neighborhood were good.

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

The owner is a family of four, a couple and two children. My husband's hobby is playing with cars and motorcycles, and he wanted a space for that and a garage where he could see the car from inside the house. The plan was to divide the building into two, a residential building and a garage building. By separating the specifications, the specifications are suitable for each of the heat insulation performance and seismic performance, and the cost is reduced.

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

By facing the two buildings, you can see the car from anywhere in the house and block the line of sight of the neighborhood. A transparent roof was hung on the courtyard in between, and a wall was made with louver doors to create a semi-outdoor intermediate area.

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

A barbecue under the roof in the summer and a louver covered with a film in the winter create a greenhouse space where you can enjoy the nature of Namporo throughout the year. Since the house can be ventilated with the outside air warmed by the greenhouse space, energy saving effect can be expected. Husbands can play around in the garage, children can play in the courtyard, and wives can spend time doing housework at home. It became a continuous space.

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

©KEN Goshima

1F ©Ryuji Yamashita Architects

2F ©Ryuji Yamashita Architects

标签
# Architecture Design # 住宅设计 # 居住建筑

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data