Hope House | cierto estudio

Renovation of a family home in La Floresta, Barcelona.

Favorite
8,023
Release Time: May 11, 2022
PROJECT CREDITS

Location: La Floresta, Barcelona

Site Area: 714 sqm

Building area: 276 sqm

Total floor area: 187 sqm

Maximum height: 9,5m

Structure: Brick manufacture

Structure engineer: DCE2002

Construction of the swimming pool: Aquanet

Construction of furniture: Another Again

Photo Credits: Jose Hevia

Client: Private

Completion: February 2021

Materials and Maker:

Swimming pool: ceramic tiles

Windows:

Cortizo aluminium windows

https://www.cortizo.com/

Colour chard:

Artist Colour Chart by Claudia Valsells

https://www.claudiavalsells.com/colour-chart/

SpainBarcelona

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于cierto estudio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner cierto estudio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

The renovation of this house, designed in 1988 by the architect and designer Antoni Roselló Til, maintains its essence while playing with its most distinctive attributes, such as the primary geometries and the quartered finishes. It is an intervention that does not alter or modify the layout of the house, but acts on certain points in a manner similar to acupuncture.

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

One of our intentions was to use colour as the main tool to create new spatial relationships, using contrasts and superimposition. The new colour palette takes as its starting point the original terracotta and black on the floor chosen by the first clients and adds pink and green to represent the new owners: Sergio, Katie and little Hope.

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

The materials used in the renovation are also sensitive to the existing materials, such as stoneware for the bathrooms and tramex mesh for the kitchen shelves. As a bold move, it was decided to extend the original 20x20 cm black ceramic flooring from the living room onto the kitchen to generate continuity between the two spaces. The bedrooms, on the other hand, call for the comfort of a new material: a uniform and spongy brown carpet, which invites you to walk barefoot or play on the floor.

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

On the other hand, contact with the exterior spaces is enhanced by enlarging some of the openings, without modifying the composition of the original Rosselló façade. In this way, the views towards the garden, the courtyard and the surroundings are emphasised. The garden also undergoes a landscaping intervention.

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

A biological swimming pool that treats the water through aquatic plants and reflects the rear façade is placed, the pillars on the existing pavilion are transformed, opening it up like a pergola towards the garden; and finally two differentiated green areas are created through a circular lawn surrounded by a perimeter of dense vegetation that envelops it with large plants. This exterior intervention plays with simple geometries reminiscent of the house’s façade. Once again, mosaic tiles are used, this time adopting the same pattern in the swimming pool as on the pavilion's floor.

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

©Jose Hevia

Games, mimesis, contrasts and superimpositions. At Hope's House, there is no shortage of fun!

标签
# Interior Design # 建筑改造 # 住宅空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data