Graça I SLD Apartment | João Tiago Aguiar Arquitectos

Favorite
8,051
Release Time: September 7, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: Apartamento Graça I SLD / Graça I SLD Apartment

Company name: João Tiago Aguiar, arquitectos

Website: http://www.joaotiagoaguiar.com

Contact e-mail: info@joaotiagoaguiar.com

Project location: Lisbon, Portugal

Completion Year: 2018

Construction Area: 80m2

Participants:

Responsible Architects: João Tiago Aguiar

Project team: Rúben Mateus, Susana Luís, João Nery Morais, André Silva, Maria Sousa Otto, Samanta Cardoso de Menezes, Diogo Romão, Arianna Camozzi, Renata Vieira.

Client: Private

Builder: EPI Engenharia e Construções, Lda

Photography:

Photograph credits: FG+SG – Architecture Photograph

Photographer´s website: http://www.ultimasreportagens.com

PortugalLisboa

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于João Tiago Aguiar Arquitectos,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner João Tiago Aguiar Arquitectos. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

With magnificent views over the Tagus River, this apartment on the top floor of a building in Lisbon, has undergone a refurbishment to modernize a place dated back to the 50s and 60s of the last century. Located in Graça’s neighbourhood, this 2-bedroom apartment presented some functional problems sorted out by opening the kitchen to the living room, giving rise to a broad and more fluid social area.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

To modernize the apartment which reminded the old days, the entrance door, the energy and water meters, the access door to the service lift and the kitchen cabinets are now unified, all covered in slatted white lacquered MDF panels, giving the place a sense of continuity.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

Lightboxes were placed in the ceilings and some crown mouldings, but it is important not to forget the natural lighting that bathes the social and private areas of the apartment.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

All the floor covered in wood ensures the much-desired unification of the apartment, except for the bathroom which, however, presents in itself homogeneity thanks to the coating of the shower zone with the same mosaic as the floor.

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

© FG+SG – Architecture Photography

Integrated and custom-made carpentry was also designed, such as wardrobes in the bedrooms and a bookcase in the living room, elements which help with the current daily dynamics.

© FG+SG – Architecture Photography

Plan

Ceiling Plan

Section AA' BB'

标签
# Interior Design # 公寓 # 住宅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data