Family house in Klostar Ivanic, Croatia丨ATMOSFERA

Family house in Klostar Ivanic, Croatia is located in the area known for vineyards and vacation cabins, which are more and more often becoming a permanent residence rather than vacation places.

Favorite
3,848
Release Time: May 28, 2021
PROJECT CREDITS

Architecture Firm: ATMOSFERA

Project Name: Family house in Klostar Ivanic, Croatia

Website: www.atmosfera.hr

Contact e-mail: atmosfera@atmosfera.hr

Firm Location: Zagreb, Croatia, EU

Social media: https://www.instagram.com/atmosfera.hr/

https://www.facebook.com/ATMOSFERA.hr

https://www.behance.net/atmosfera_hr

Completion Year: 2015

Gross Built Area: 350 sqm

Project location: Klostar Ivanic, Croatia

Lead Architects: Bernarda Silov, m.arch.,Davor Silov, m.arch.

Lead Architects e-mail: atmosfera@atmosfera.hr

Additional Credits

Design Team: Bernarda Silov, m.arch. Davor Silov, m.arch. Ivana Radenovic, m.arch.

Engineering: Kresimir Tarnik, m.eng.

Landscape: Igor Pauska, visual artist

Media Provider Photo credits: Koridor 27

Photographer’s website: www.koridor27.com

Photographer’s e-mail: hello@koridor27.com

CroatiaZagrebacka

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于ATMOSFERA,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner ATMOSFERA. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

Family house in Klostar Ivanic, Croatia is located in the area known for vineyards and vacation cabins, which are more and more often becoming a permanent residence rather than vacation places. The area is situated on a hill with a lovely view around 360 degrees to the surrounding areas of Sisak, Medvednica Zagreb and Vrbovecka Dubrava. Nature is all around. It is a place where one can feel even the slightest change of weather and color.

The task was to design a house for everyday life pleasures, with three bedrooms and mini office space on a small parcel for which the surface of the house is limited by the urban plan to 10x7m. The designer’s idea which significantly contributed to the quality of this house is a 10×10 m earth-sheltered atrium on the north side of the house. The atrium has enabled a complete activation of the basement floor, created ideal micro-climate conditions for all seasons, connected the house with a small office space and a garage, as well as enabled better privacy and outdoor living.

The bearing part of the house is constructed of reinforced concrete, while the non-bearing part is made of glass. The house is covered in wood, or more exactly carbonized ash, which provides the house with a warm, dark shade and sophistication in contrast to the environment and the surrounding space. Subwalls are covered with light travertine panels. The house interior is divided into several levels of different heights, depending on their function. In the center, there’s a staircase that is directly connected to each space from the atrium to the attic.

A flat roof with a hot tub serves as a sunbathing area and a viewpoint from which the view extends up to 100 km. A free-shaped pool with a sunbathing area gives the house an extra dimension of comfortableness, and the entire house beats in the rhythm of modern music and moves during parties. There are relief elements on the house walls. We used the opportunity to build everything according to the project for a special client with modern views on life and architecture in limited urban conditions.

标签
# Architecture Design # Interior Design # architecture # Home Design # Interior # Living # family house # modern house # modern home # house design # luxury homes # modern homes # reale state

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data