ERGON Agora East | Urban Soul Project

Favorite
10,235
Release Time: November 2, 2021
PROJECT CREDITS

Location: Pylaia, Thessaloniki, Greece

Project Year: 2021

Architects: Urban Soul Project

Photos: Kimberley Powell

GreecePylaia

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Urban Soul Project,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Urban Soul Project. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

ERGON Agora East is located in Pylaia, a few kilometers outside the city of Thessaloniki, and re-uses an old industrial shell of 1970s, of 2500 sq.m.

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

Redefining the supermarket experience, ERGON Agora East is organized in such a way that many different activities take place at the same time. The supermarket offers an extensive variety of fresh products, refrigerated and on shelves, and also has a wine cellar, a coffee roastery, and co-exists with the restaurant, the bakery and the patisserie. The unique element of the surrounding space with a total area of ​​6000 sq.m. that reaches the sea, gives the opportunity to expand the experience outside, with a new type of vegetable garden, where among others there are canteens, a beach bar, a playground and an open-air cinema, all together creating a new type of meeting place.

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

The existing building is elongated, with ruling industrial elements such as the visible metal grid of the pitched roof, the concrete blocks and the terrazzo floor.

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

With the opening of the southwest side and the skylight along the entire length of the roof, which reaches 70 m., the building is conceivably enlarged and integrated with its environment. The translucent facades organically connect the interior with the exterior, creating the feeling of an open market. The interior is constantly changing, as it takes in the colors of natural light, offering every moment a unique spatial experience.

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

The restaurant is developed on the southwest side of the building, facing the sea, in an imaginary square, created by the open kitchen, the oven, the private chefing room and the central single island of the bar-roastery. In this way, the restaurant, without losing contact with the supermarket, to some extent becomes autonomous and turns to the view of the west, then defining the axis of development of the entire surrounding area.

© Kimberley Powell

© Kimberley Powell

Site Plan

Plan

标签
# Architecture Design # 商业建筑 # 超市设计 # Market

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data