ERA Planning & Environment Office | Cumulus Studio

Favorite
9,989
Release Time: November 4, 2021
PROJECT CREDITS

Project name: ERA Planning & Environment Office

Architect: Cumulus Studio

Website: www.cumulus.studio

Email: info@cumulus.studio

Project location: Hobart TAS

Completion date: June 2021

Project type: Commercial – internal refurbishment

Project floor area: 180sqm

Client: ERA Planning & Environment

Traditional owners of the land: nipaluna

Photographer: Jesse Hunniford

Website: jessehunniford.com

Email: jessehunniford@outlook.com

Cumulus Project team:

Peter Walker - Director

Lucy Watts – Project lead, Designer

Andrew Grimsdale – Senior Architect

Consultants & Collaborators:

Builder: VOS Construction & Joinery

Electrical: COVA

AustraliaHobart

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Cumulus Studio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Cumulus Studio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

For the ERA Planning & Environments new office our brief was to create a collaborative environment for their team. It involved the interior conversion and adaptive reuse of an inner-city retail premises which has been converted into a warm and inviting office.

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

The brick exterior secures the building within its vibrant midtown city context. As you cross the threshold to the office space you are greeted by the warmth of timber and dark elements in the reception area which immediately set the tone for the rest of the space.

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

A timber core runs through the heart of the office, with battens expanding over open active areas such as the meeting rooms and contracting over services areas such as the kitchen and storage cupboards which allows you to dwell in areas that feel comfortable.

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

Functionality was key throughout the design process with requirements for an open plan workspace, break out meeting rooms, amenities, and relaxation spaces. The meeting rooms are a highlight, providing versatility, all technological requirements and comfort. The addition of the sheers alters the feeling of the space from board room to home, and allow team members and clients to feel comfortable while in the space while also serving a purpose by providing privacy when required.

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

We were challenged by the compact 180sqm of floor space to fit all the client’s needs into the space, along with minimal windows throughout the existing building. It was important to use materials that illuminated and warmed the space. We selected Tasmanian Oak to be one of the main timbers used throughout the office space for warmth, light, a soft touch in a narrow space.

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

© Jesse Hunniford

标签
# Interior Design # Offices # 办公空间设计 # 改造设计 # 适应性再利用

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data