El Camino Restaurant | Zooco Estudio

Favorite
9,122
Release Time: April 28, 2022
PROJECT CREDITS

Project: El Camino Restaurant

Year: 2021

Location: Santander

Team: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Collaborator: Paula Cruz, Beatriz Villahoz

Photography: Imagen Subliminal www.imagensubliminal.com

Construction business: COBO MANTECÓN S.L

Lighting: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Furniture: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

SpainSantander

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Zooco Estudio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Zooco Estudio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

Our client proposes an Asian restaurant in which the protagonist is going to be raw fish, in its different versions. He also wants a relaxed, warm, and unique atmosphere.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

The place is located in the Sardinero área within the city of Santander with beautiful views of the "La Segunda" beach. One of the most emblematic areas of the city, where the sea and the beach are the main characters.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

With this setup, we proposed a design that brings the undersea world to the restaurant. However, we stayed away from the clichés of the sea imaginary. We introduce an abstraction materialized in textures and shapes that remind us of that world.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

All this translates into a curved geometry that speaks about the sea swell, which is arranged in three different bands.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

The lower band houses all the circular benches and the bar; a hard and resistant intermediate band for the walls; and an upper band that houses the ambient lighting of the room and the overbar.

On a material level, instead of the obvious option, we decided on noble, timeless, and warm materials, such as wood and clay, which refer to the Asian-Japanese aesthetic. We refer to the typology of Japanese (Asian) restaurant in the material more than in the formal aesthetic.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

From bottom to top, we have natural wood and textiles that refer to the curvilinear world before mentioned; the squama geometry in clay material which refers to the fish skin; and the plastic cylinders, transparent and reflective surfaces that represent the wáter glitters.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

Finally, on the floor plan, we introduced a terrazzo that perfectly matches the idea of a sandy floor, completing this marine ideology.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

At a programmatic level, there is a covered outdoor space that functions as a filter for the restaurant, where the excellent views of the Sardinero are highlighted.

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

©Imagen Subliminal

Section ©Zooco Estudio

标签
# Interior Design # 餐厅设计 # 餐饮空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data