El Arrayán House | Oficina Bravo

Favorite
3,490
Release Time: July 24, 2020
PROJECT CREDITS

Project Name: El Arrayán House

Architects: Oficina Bravo

Web: www.oficinabravo.cl

E-mail: bravo@oficinabravo.cl

Country: Chile

Year: 2018

Area: 190 m2

Location: Santiago, Chile

Photographer: Nico Saieh

Web: www.nicosaieh.cl/

E-mail: nico@nicosaieh.cl

ChileSantiago

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Oficina Bravo,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Oficina Bravo . designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Nico Saieh

The house is located on the outskirts of Santiago —at the base of the Andes Mountains— in a rather narrow plot of land next to the Mapocho River. 

The proposal of this house solves the problem of the closeness with the neighbours by arranging the spaces around a series of patios and projecting of the views towards the mountains close-by.

© Nico Saieh

© Nico Saieh

© Nico Saieh

At the ground level there are three intersecting volumes. A large central space concentrates the living room, dining room and kitchen. On the north side, a second volume containing three rooms and on the west side, a smaller volume with services area. The different patios surrounding the house are proposed as extensions of the interior spaces.

© Nico Saieh

© Nico Saieh

© Nico Saieh

Taking advantage of the proximity of the site with the mountains, the interior spaces open towards the east view through openings in the upper portion of each wall, which connects the interior with the nearby peaks. While the exterior wood cladding takes dark shades of mineral pigments —in contrast with the landscape— the interior spaces’ materials lean towards light tones.   

© Nico Saieh

© Nico Saieh

© Nico Saieh

Planta

Cortes

Detalle

Detalle

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data