EDG House | OTP arquitetura

Favorite
3,461
Release Time: July 7, 2020

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于OTP arquitetura,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner OTP arquitetura. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Guilherme Pucci

The architectural design of the house proposes a solution that didn’t mimic the pattern of condo houses, searching for a different way of living.

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

The facade is composed of geometrical solid volumes placed in different plans creating different shades and lights.

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

A Pinus wood panel facade stands behind a concrete wall hiding the entrance of the house as a pavilion. The garage entrance is in the wood panel.

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

The site levels were maintained, the house have 3 different levels that made it possible to get 40 cm less height in the facade, making its proportion lighter. The hall has the same ceiling height and has less illumination as the facade, the living room have more natural light and a higher ceiling, creating a natural light transition between both.

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

A big horizontal wood panel organizes the living room and has an open connection with the kitchen. All the living room and the kitchen closets are integrated in the wood panel, also the fireplace and bar. That linear wood panel organizes the living spaces and faces the glass wall that access the pool and the external living.

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

A large concrete eave surrounds de house, protecting it from rain and strong tropical sunlights. The pool alignment with de external wood panel creates a water mirror with the facade.

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

© Guilherme Pucci

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data