DREAM WEAVER | YSG.STUDIO

Favorite
8,791
Release Time: July 15, 2022
PROJECT CREDITS

PROJECT: DREAM WEAVER

YEAR: 2021

LOCATION: DARLINGHURST, SYDNEY AUSTRALIA

SQUARE METRES: 400

YSG.STUDIO:

Yasmine Ghoniem

+61 (0) 450 047 193

yasmine@ysg.studio

PHOTOGRAPHER: Prue Ruscoe

AustraliaSydney

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于YSG.Studio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner YSG.Studio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

BRIEF

Befitting the freedoms of new empty nesters, an escapist fantasy floats within this penthouse overlooking Rushcutters Bay. The owners were eager to transform their newly acquired penthouse into an immersive haven. The past year of being sequestered at home amplified their desire for individual expression and more colourful injections regarding final furnishing selections (many of which are custom).

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

CONCEPT

Gutted throughout – from flooring to overhead lighting – a Pantone party of inviting oversized soft landings, deep piled custom rugs and stone surfaces with planetary swirls levitate within. Counterbalancing the sobriety of the box-like architectural frame shrouded in glass, they demarcate zones within the expansive living area. The mood is revelatory and futuristic, with an upbeat dose of Pedro Almodóvar’s cinematic eccentricity.

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

STRUCTURAL CHANGES:

We dropped the ceiling to accommodate services in one corner of the rectangular living area, staining its timber surface black for cossetting appeal. Extending towards the lift lobby, a mechanical sliding main entrance connects the two zones, creating an intimate vestibule-like lounge/library. Initiating more storage was also tricky with so many glass walls, so all the custom beds feature cavities beneath them to maintain the streamlined appeal of the walls. We also extended the master bedroom upon the balcony to accommodate a study nook and generous walk-in-wardrobe, and created a verdant entertaining oasis outdoors that blocks prying eyes from neighbouring towers.

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

COLOUR

Contemporary Spanish tapas bars and their liberal use of tiling, Surrealism, and rich colour gradations evoking a material take on the Northern Lights were our inspiration. The overall scheme is literally conveyed like a colour wheel key to the home via the dining table co-designed with Adam Goodrum. Its graphic wreath-like exposed mortise detailing (which flows down the legs) depicts the dominant shades of the home. Musk, lilac and plum are the trifecta hues within the open living area with citrus accents introduced via golden bands encircling the illuminated Murano glass totems and an amber porthole piercing the sliding entrance door. Within the master bedroom, the upholstered bedhead with integrated side tables features stained zebra veneers crowned with Calacatta Viola marble. A solar system of blown glass lighting in berry shades orbits above.

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

KITCHEN

As consummate entertainers, the hosts requested ‘conversational custom pieces.’ A ganache-rich ‘wall’ of joinery forms the backdrop to the kitchen’s kinetic drama. The watermarked taffeta-like veneer responds to the harbour’s rippled surface, heightening the solid, swirling mass of the utilities bench before it. We clad it in mis-matched oversized Lapis blue granite tiles (plus the surface of the quirky mobile drinks trolley with its integrated lamp). Cut from slabs to resolve lift height restrictions preventing the transport of solid pieces, they set the theme for graphic walls animated by glossy Moroccan tiles (from the white expanse in the dining/kitchen area that bounces light about to the nocturnal blueberry shades in the powder room and main bathroom).

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

Adding sculptural appeal, an offset floating plinth with a curved return sits upon drum legs beside the kitchen counter. A plum- toned fulcrum supporting a 360-degree rotating granite ‘platter’ (an entertaining device for canapés or cheese) connects the two structures.

Mounted in lithe steel frames, glass shelving was attached to the joinery wall to avoid a heavy, blunt kitchen return.

Integrated downlights pool a warm glow upon domestic vignettes with museum-like finesse, matching the book display unit in the vestibule. The deep L-shaped balcony resonates with graphic shades of blue tethering the eye to both the kitchen and the harbour’s depth beyond.

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

MATERIALITY

The penthouse’s material advantage comes via the use of luxe elements including marble. Applied in light, crisp layers within the bathrooms and powder room and atop coffee plus bedside tables, its gestural patterns impart a sense of playfulness. So streamlined is the vanity ledge in the master en-suite with its integrated shallow sinks that its swirling veins grant the illusion of levitation. A splashback wraps around the shower recesses providing a practical ledge for accessories, ending mid gait to avoid enclosing the expansive nature of the white-tiles. Flipping the materials, the guest bathroom reveals a similar layout, only Moroccan tiles replace the onyx splashback stretching across the shower wall. A futuristic 2001 Space Odyssey meets Mies van der Rohe’s Barcelona Pavilion vibe ensues within both.

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

©Prue Ruscoe

标签
# Interior Design # 住宅空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data