CRETAN SUMMER HOME | POLYERGO Design-Consulting-Construction

Favorite
4,226
Release Time: September 3, 2020
PROJECT CREDITS

Project name: CRETAN SUMMER HOME

Company name: POLYERGO

Website: https://polyergo.gr/en/main/index

Contact e-mail: info@polyergo.gr

Project location: RETHYMNO - GREECE

Completion Year: 2019

Other participants:

Lead Architect: Chiara Armando

Lead Architects website: www.chiara-armando.com

Architectural Design Team: Arch. Chiara Armando – Arch. Vittoria Spinoni

Interior design: Arch. Chiara Armando

Clients: Private

Engineering: Stavros Polychronakis - POLYERGO

Landscape: Arch. Chiara Armando – Agronomist Vasiliki Chatzidaki

Collaborators: Custom –  made furnishing, Pesvanti K. Sons I.Κ.Ε.

Construction: POLYERGO

Photo credits:Vasileios Thanopoulos, Vasileios Mathioudakis

GreeceRethymnis

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于POLYERGO Design-Consulting-Construction,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner POLYERGO Design-Consulting-Construction . designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

In strong connection with the genius loci, a summer home on the island of Crete, to forget the superfluous and reconnect with the unspoiled nature that surrounds it and its slow rhythms. Integration into the landscape, the imperative!

A few steps far from the ancient village of Kato Mixorròuma – whose design references are many – in the prefecture of Rethymno, the building sits on a steep slope, following its orography.

Inserted between an old oak tree on the West and an Aloni – low circular stone construction used for agriculture – protected by the Archaeological Institute on the East, the house opens towards the South while maintaining a more reserved and closed profile on the North towards the new village. The essential shapes and materials – stone, wood, metal and plaster – while declined with a contemporary language echo the traditional architecture.

The avlì – courtyard and the imposing staircase become the fulcrum and distribution axis of the entire project around which the three new volumes of the house revolve: a clear reference to the typical houses on its slopes. The staircase, characterized by a funnel shape, directs, without interruption, the view of the guest towards two focal points, which bring him/her back to the outside and to the surrounding landscape. Internally it separates the living room from the kitchen and leads to the bedrooms and services located on the lower levels.

The main access from the North-side leads directly into the living area, located on the upper level and characterized by a large corner door-window that opens onto the swimming pool – set on one of the volumes of the sleeping area – creating a strong internal-external connection. A bond that can be traced in all spaces thanks to an exterior design without clear visual barriers and to the choice of planting plant essences typical of the place also in the land owned.

The essential interiors with some hints of tradition, however, do not give up modern comforts, preferring oak wood and its warm shades and natural materials such as jute, linen and cotton fibres for fabrics.

The custom-designed furniture recalls the mashrabiya technique in their weaves: small elements in inlaid wood, assembled according to geometric and complex design, form a narrow grid with which the windows of the bay windows called kioski of Ottoman tradition which characterize the island.

标签
# Architecture Design # Interior Design # 别墅设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data