Casa Paco | Zooco Estudio

Favorite
4,642
Release Time: July 23, 2021
PROJECT CREDITS

Project: Casa Paco

Year: 2020

Location: Madrid

Team: Miguel Crespo Picot, Javier Guzmán Benito, Sixto Martín Martínez  ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Collabs: María Larriba, Jorge Alonso

Photographer: Imagen Subliminal  

Construction: NIMBO PROYECTOS SL

Illlumination: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

Furniture: ZOOCO ESTUDIO (www.zooco.es)

SpainMadrid

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Zooco Estudio,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Zooco Estudio. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

© Imagen Subliminal

Our clients, father, and son were looking for a shared home, but with sufficient spatial independence from their private areas. A unique space with the possibility of fragmentation according to daily needs, which admits some kinds of family configurations that are far from the traditional stereotype.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

In this way, we generate an integrating space, which brings together all the common areas and enables some connexions of certain private areas.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

The layout of the house is simple: a duplex connected by a central void. On the ground floor are the common spaces such as the living room/kitchen/dining room and the bedrooms. Upstairs we find the son’s apartment, an open space with common areas and a big terrace.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

The modeling and design of the spaces are done strictly through two unique materials, oak, and black marble. We simplify the aesthetic language of the house and prove the dignity of natural, raw materials, without anything artificial.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

This material duo, together with the white walls, glass, and mirrors, identifies and defines each space and element, from the large central island in the kitchen to the interiors of the different bathrooms and toilets. The common materiality of all the spaces, brings serenity and fluidity to the house, reinforcing the unique and integrating character of the project.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

To provide flexibility in the configuration of the spaces, we designed a system of sliding gates along the entire upper floor. This system, while reconfiguring the spaces, brings warmth and nobility to the walls. This system appears as a leading element in the aesthetic discourse.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

As an element of communication between floors, we designed a flying staircase, as light as possible, to precisely enhance the fluidity between spaces and the integral perception of the home.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

All project elements, except for sanitary ware and taps, have been designed ad hoc, always from the premise of the common materiality of wood and stone.

© Imagen Subliminal

© Imagen Subliminal

Plan

Section

Memoria Grafica Paco Plantas

标签
# Interior Design # 住宅空间设计

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data