BIRD HOUSES | Alexis Dornier

Favorite
2,593
Release Time: August 10, 2022
PROJECT CREDITS
LOCATION: ubud, bali
TYPOLOGY: residential
SIZE:
guest house:  37.5m2
studio house: 128.6m2
main house: 162m2
STATUS: completed 2022

ARCHITECTURAL DESIGN: Alexis Dornier

CONSTRUCTION: Surya Kembar

PHOTO CREDIT: KIE, http://kiearch.com/ @kiearch

INSTAGRAM: @birdhousesbali

WEBSITE: https://birdhouses-bali.com

IndonesiaBali

版权声明:本链接内容均系版权方发布,版权属于Alexis Dornier,编辑版本版权属于设计宇宙designverse,未经授权许可不得复制转载此链接内容。欢迎转发此链接。

Copyright Notice: The content of this link is released by the copyright owner Alexis Dornier. designverse owns the copyright of editing. Please do not reproduce the content of this link without authorization. Welcome to share this link.

A group of friends joined forces to build their dream of a floating village surrounded by a tropical forest in the heart of Bali.

©KIE

©KIE

The project is composition of three stilted structures encompassing a shared pool and sundeck space designed through fluid shapes as walkways, water features and flower beds.

©KIE

©KIE

The largest building is nestled into a sloped site overlooking a small creek running past the property, while the studio and the guest house flank the entrance of the site.

©KIE

©KIE

Together the structures create an ensemble that integrates into the existing foliage of large trees which were maintained to provide external shading and privacy.

©KIE

©KIE

The trees also become the canopy for outdoor resting places as part of a landscape design resembling a miniature park.

©KIE

©KIE

These so-called birdhouses blend into nature, and their pivoting floor plans create expressive inhabitable sculptures that form exciting relationships to the outside, while being very present as memorable interpretations of the idea of a house.

©KIE

The experience of exploring those structures is a journey through the three-dimensional, maze-like arrangement of their different spaces, all radiating out from their central vertical circulation elements into their surrounding.

©KIE

Carefully crafted openings create heterogeneous elevations to the buildings.

All rooms have varying heights and their dimensions span from compact to expansive. Windows have different formats to expose views onto the ground and into the sky.

©KIE

The materiality of these inhabitable sculptures form a collage of solid volumes holding circulation elements and bathrooms, while the main spaces are textured in with their surfaces clad in wood from both the inside and the outside. soft and indirect and integrated lighting conceives a cozy, inhabitable space, detached from the ground and glowing like a lantern in the midst of the lush Green.

标签
# Architecture Design # 住宅设计 # 居住建筑

About author

Comment

Case recommendationMore(0)

No Data